Slovenija je po četrtkovi zmagi nad Francijo tokrat morala priznati premoč Latviji. Foto: Reuters
Slovenija je po četrtkovi zmagi nad Francijo tokrat morala priznati premoč Latviji. Foto: Reuters
Risi morali priznati premoč Latvijcem

Latvijci so povedli v 3. minuti, ko je zadel branilec Kristaps Zile. Slovenski odgovor je sledil kmalu, saj je Rok Tičar v 7. minuti izenačil.

Zile in Salija povišala na 3:1
A ta zadetek je bil prvi in tudi zadnji slovenski. Nadaljevanje je postreglo z več izključitvami na slovenski strani kot na latvijski, na polovici tekme so tako imeli Latvijci dva igralca več na ledu in številčno prednost so izkoristili za vodstvo z 2:1 (znova Zile), še pred koncem drugega dela pa je Arturs Salija povišal na 3:1.

Četrti gol v prazna vrata
V zadnjem delu so skušali Slovenci priti do ugodnejšega izida, a ni šlo. Selektor Kari Savolainen je tvegal še z igro brez vratarja ob koncu dvoboja. Takrat so Latvijci prišli do še zadnjega zadetka na tekmi ter z golom na nebranjena vrata potrdili zmago za končnih 4:1

Branila Robert Kristan in Gašper Krošelj
Prvo tekmo proti Franciji (zmaga 3:2) je v vratih začel in končal Matija Pintarič, tokrat pa sta priložnost dobila še preostala vratarska člana ekipe na turnirju. Večji del tekme je branil Robert Kristan, po enoletni odsotnosti povratnik v izbrani vrsti, ki je ob 13 obrambah dobil en gol, potem pa še Gašper Krošelj (6 obramb, dva prejeta gola). Razmerje strelov je bilo 23:19 za Latvijo.

"Latvijci veliko drsajo, so hitra ekipa. Mogoče se je poznalo, da smo včeraj odigrali pozno tekmo, a to ne sme biti izgovor. Skušali smo se vrniti v igro, hitro smo izenačili, a ni šlo, na žalost so bili boljši tekmec. Izključitve so nam malo podrle ritem. Tudi tekma z Belorusijo ne bo lahka, pričakujem nekaj podobnega kot danes, na srečo igramo pozno tekmo in se bomo lahko spočili," je tekmo opisal Aleš Mušič.

Slovenci se bodo v soboto ob 20.00 pomerili še z Belorusi.

HOKEJ NA LEDU

TURNIR EVROPSKEGA IZZIVA

CERGY, Francija

2. KROG
LATVIJA - SLOVENIJA
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
120; Zile 3., 30., Salija 37., Razgals 60.; Tičar 7.

BELORUSIJA - FRANCIJA
* 3:2 (0:2, 1:0, 1:0)
* - v podaljšku

3. KROG
Sobota ob 18.00:
FRANCIJA - LATVIJA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA

1. KROG
FRANCIJA - SLOVENIJA
* 2:3 (1:0, 0:2, 1:0)
Fleury 13., Bertrand 42.; Sabolič 24., Kuralt 38., Tičar 61.
* - v podaljšku

BELORUSIJA - LATVIJA
5:7 (0:2, 2:0, 3:5)


Risi morali priznati premoč Latvijcem