To je bil zadnji pripravljalni turnir slovenskih hokejistov pred kvalifikacijami na Jesenicah za OI. Foto: www.alesfevzer.com
To je bil zadnji pripravljalni turnir slovenskih hokejistov pred kvalifikacijami na Jesenicah za OI. Foto: www.alesfevzer.com

Francoze je v vodstvo v 12. minuti popeljal Eliot Berthon, na 2:0 pa je minuto pred iztekom druge tretjine povišal Florian Chakiachvili. Končni izid je v zadnji minuti tekme z zadetkom v prazen gol postavil Anthony Guttig.

To je prva zmaga za Francijo, ki je v prvem krogu proti Belorusom izgubila z 2:4, v drugem pa po kazenskih strelih proti Latviji z 1:2.

Turnir pripadel Belorusom
Slovenija je v prvem krogu po kazenskih strelih klonila pred gostiteljem, v petek pa je z 2:0 premagala Belorusijo. Turnir so osvojili Belorusi, ki so na odločilni tekmi premagali Latvijo s 3:2. Risi so zaradi najslabše razlike v zadnetkih končali na četrtem mestu.

Kopitar: Ničla bode v oči
"Še ena težka tekma. Francozi so znani kot dobri drsalci. Zelo agresivno so nas prijeli po celotnem igrišču. Kar dobro smo jim parirali. Žal nismo dosegli zadetka, kar je bil vzrok za poraz. Ničla bode v oči. Ne morem biti razočaran. Izkoristili smo turnir v najboljši možni meri. Preizkusili smo nekaj kandidatov za reprezentanco. Vsi trije vratarji so dobili priložnost. Izkazalo se je, da je bil zelo izenačen turnir," je turnir ocenil selektor Matjaž Kopitar.

Selektor Matjaž Kopitar je v Latvijo peljal Luko Gračnarja, Žana Usa, Matijo Pintariča, Aljošo Crnoviča, Marka Čepona, Aleksandra Magovca, Nejca Stojana, Klemna Pretnarja, Jurija Repeta, Luko Zorka, Tadeja Čimžarja, Gašperja Glaviča, Boštjana Goličiča, Andreja Hebarja, Žigo Jegliča, Luko Mavra, Luko Kalana, Gregorja Koblarja, Gala Korena, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Ta turnir bo v tej sezoni edini takšne vrste; decembrskega letos ne bo, februarja 2020 pa rise čaka še kvalifikacijski turnir za olimpijske igre na Jesenicah.

Turnir v Liepaji, 3. krog:
FRANCIJA
- SLOVENIJA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Berthon 12., Chakiachvili 39., Guttig 60.

Streli: FRA 21 (5,13,3); SLO 25 (10,7,8)
Kazni: FRA 8 (2,4,2); SLO 6 (0,6,0)


LATVIJA - BELORUSIJA
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Končni vrstni red: Belorusija 6, Latvija, Francija in Slovenija po 4 točke.