Anže Kopitar bo očitno prvič manjkal na SP-jih. Za Slovenijo je igral vedno od leta 2005 naprej. Foto: EPA
Anže Kopitar bo očitno prvič manjkal na SP-jih. Za Slovenijo je igral vedno od leta 2005 naprej. Foto: EPA
Žiga Jeglič
Žiga Jeglič je kot zadnji izpadel s seznama potnikov. Foto: Iztok Novak
Tomaž Razingar
Tomaž Razingar je prevzel kapetanski trak. Nadomestna kapetana sta Andrej Tavželj in Egon Murič. Foto: MMC RTV SLO
Risi dobivajo ogrodje

Slovenski hokejski zvezi je sicer uspelo zbrati 33.000 ameriških dolarjev zavarovalne odškodnine, a nastopu Kopitarja naj bi nasprotoval njegov klubski trener Terry Murray, saj naj bi imeli Los Angeles Kingsi po koncu sezone (LA bo zadnjo tekmo odigral v soboto, ko bodo risi v Litvi odigrali prvo tekmo proti Avstraliji) pripravljalni tabor.

Aljančič bo poskušal še enkrat
Predsednik HZS-ja Ernest Aljančič naj bi poskušal še z enim telefonskim klicom prepričati Kingse. Če Kopitar ne bo dobil zelene luči, bo na SP odpotoval Rok Tičar. Harrington je že pred tem ostal brez drugega "ameriškega legionarja" Jana Muršaka, ki bo zaigral v končnici Lige AHL. Kot zadnja je s seznama črtal Marjana Manfredo in Žiga Jegliča.

Harrington se veseli izziva
"Za nami je deset dni dobrih priprav. Ko sem prvič začel delati s temi igralci, nismo imeli veliko časa za pripravo ekipe za OI. Tokrat smo imeli tudi dve tekmi, ki sta nam prišli zelo prav. Strokovni štab je tako dobil dober vpogled v to, kaj ta ekipa zmore, kaj lahko pričakujemo. Zdaj imamo na voljo še nekaj dni, da izpilimo zadnje podrobnosti. V našem moštvu je veliko dobrih igralcev, ki trdo delajo in znajo igrati skupaj. Proti Italiji smo videli, da so lahko dobra ekipa. Vsi se že veselimo izziva v Litvi in prve tekme," je povedal Harrington, ki je v Hannovru v kvalifikacijah za OI izgubil vse tri tekme, pred dnevi pa se je proti Italiji na prijateljski tekmi na svoji peti tekmi na klopi risov veselil prve zmage.

Razingar: "Cilj je samo eden"
"Lepo je delati s fanti, vsi so super, od prvega do zadnjega. Ni težav, mlajši sledijo starejšim, v ekipi je sicer kar nekaj novih obrazov. Vse 'klapa', priprave pa so bile klasične, naporne, trenutno imamo vsi malo trde noge, kar pa je edina pot, saj brez tega ni uspeha. A vsi komaj čakamo, da se prvenstvo začne. Čakamo pa tudi jutrišnji dan, ko bomo prvič po desetih dneh prosti. Cilj mora biti eden in edini, to, da pridemo v skupino A," je prepričan Tomaž Razingar, ki je od Marcela Rodmana prevzel kapetanski trak.

Vratarji:
Andrej Hočevar (Jesenice), Matija Pintarič, Aleš Sila (oba Olimpija)

Branilci:
Jurij Goličič, Boštjan Groznik, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj (vsi Olimpija), Sabahudin Kovačevič, Mitja Robar (oba Jesenice), Žiga Svete (Hokki Kajaani/Fin), Jakob Milovanovič (Briancon/Fra)

Napadalci:
Matej Hočevar, Egon Murič, Aleš Mušič, Žiga Pance (vsi Olimpija), Andrej Hebar, Gregor Polončič, Tomaž Razingar, Anže Terlikar (vsi Jesenice), Marcel Rodman, David Rodman (oba Dunaj), Mitja Šivic (Grenoble/Fra), Anže Kopitar (LA Kings/ZDA) ali Rok Tičar (Timra/Šve)

S. J.

Risi dobivajo ogrodje