Oscar Froberg ima že kar nekaj izkušenj iz zelo močnih lig. Foto: AP
Oscar Froberg ima že kar nekaj izkušenj iz zelo močnih lig. Foto: AP

180 cm visoki čuvaj mreže je kariero začel pri švedskem Orebroju. V švedski Allsvenskan ligi pa je preživel tudi večji del svoje kariere. Zadnji dve sezoni je branil v najmočnejši norveški ligi za ekipi Mangleruda in Narvika, pri katerem je v sezoni 2020/21 ubranil 89.7% strelov.

Oskar je vratar skandinavske šole, eksploziven, delaven, tekmovalen, kljub svoji mladosti pa tudi že dokaj izkušen. Verjamem, da bo prinesel v našo ekipo zanesljivost in energijo. Odlikuje ga volja po napredku. Po naravi je zelo sproščen in dostopen, kar je za ustvarjanje kemije med igralci in vzdušja v ekipi zelo pomembno. Prepričan sem, da nam s svojo kakovostjo in znanjem lahko pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev,” je povedal trener železarjev Nik Zupančič.

"Odločil sem se, da pridem na Jesenice, ker sem slišal veliko lepih stvari o klubu in da gre za vrhunsko moštvo v ligi, ki ima velike možnosti za osvojitev naslova. Klub igra v različnih tekmovanjih, kar je izvrstna priložnost, da odigram veliko tekem v sezoni. Prav to pa je čar hokeja: veliko igre in zmage. Kar je tudi moj cilj – da z ekipo zmagamo na številnih tekmah in upam, da osvojimo pokal in ligo. Slišal sem tudi, da so navijači na Jesenicah fantastični in da ustvarjajo neverjetno vzdušje na tekmah, česar se neizmerno veselim. Poleg tega sem s strani kluba prejel spoštljiv in profesionalen odnos, kar je le še olajšalo mojo odločitev," je pojasnil Froberg.

Prvi izziv bo Pokal Slovenije, nato celinski pokal
Jeseničani bodo branili naslov pokalnih prvakov med 1. in 4. septembrom na Bledu. Že dober mesec zatem bodo zaigrati še v celinskem pokalu. To pravico so si priigrali z osvojenim naslovom državnih prvakov v pretekli sezoni. Med 22. in 24. oktobrom se bodo v skupini D tekmovanja v Franciji pomerili z domačinom Amiensom, Asiagom in enim od zmagovalcev prvega dela celinskega pokala.

V novo sezono se ekipa podaja s precej prevetreno zasedbo. Moštvo je poleti zapustilo nekaj pomembnih članov, klub pa jih je poleti poizkušal čim bolje nadomestiti. Iz Olimpije sta na Jesenice prišla Nejc Brus in Luka Ulamec, s Finske sta ekipo okrepila napadalca Jesperi Viikila in Eetu Elo, v Podmežaklo pa se vrača tudi Eric Pance. Na preizkusu sta še mlada hokejista Ahmet Jakupović in Jaša Jenko.