Luka Ulamec je 15. aprila v Asiagu odločil drugo finalno tekmo finala Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Ulamec je 15. aprila v Asiagu odločil drugo finalno tekmo finala Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

23-letni napadalec z Bleda je zadnjih šest sezon igral za SŽ Olimpijo. V pretekli sezoni je na 30 tekmah dosegel 15 točk v Alpski ligi. Najpomembnejši zadetek je prispeval na drugi finalni tekmi v Asiagu, ko je bil junak v podaljšku. Ljubljančani so nato s 3:0 v zmagah osvojili Alpsko ligo.

"Za prihod na Jesenice sem se odločil zaradi velike želje po dokazovanju, daljšega igralnega časa in večje vloge v ekipi. Prepričalo me je predvsem dobro preteklo delo z mladimi, ki so zelo napredovali. Tudi sam si želim razvoja svoje igre in Jesenice so pravo okolje ter priložnost za to," je ob podpisu pogodbe povedal Ulamec.

Z očetom velikokrat obiskal tekme na Jesenicah
"Čeprav sem v preteklosti igral za Olimpijo, prihajam z Bleda in sem kot otrok z očetom velikokrat obiskal tekme na Jesenicah. Od nekdaj sem imel željo igrati pred polnimi tribunami jeseniških navijačev. Upam, da se položaj s korono popravi do te mere, da bom to res doživel, vem pa, da me čaka veliko dela in dokazovanja, da me bodo navijači vzeli za svojega.”

Razkril je načrte za prihajajočo sezono: "Cilji za prihajajočo sezono so, da kot mlada ekipa napredujemo skozi celotno sezono in izboljšujemo igro ter uspešno nastopimo v Alpski ligi, DP-ju in na Pokalu Slovenije. Osebni cilj pa je, da tudi sam naredim korak naprej v svoji igri in s tem čim bolj pomagam ekipi pri doseganju njenih začrtanih ciljev. Komaj čakam začetek nove sezone in da zaigram v rdečem dresu.”

Po Glaviču in Urukalu podaljšal tudi Svetina
Novi trener Nik Zupančič bo imel na voljo kar nekaj igralcev, ki so odigrali že številne pomembne tekme v Alpski ligi. Pred dnevi so pogodbo podaljšali Gašper Glavič, Žiga Urukalo in Erik Svetina. Vsi trije so bili zaslužni za dvojno krono v pretekli sezoni. Železarji so osvojili Pokal Slovenije in državno prvenstvo.