Superzvezdnik Sidney Crosby bo le eden izmed magnetov za množice v s hokejem najbolj obsedenem delu ZDA: Foto: Reuters
Superzvezdnik Sidney Crosby bo le eden izmed magnetov za množice v s hokejem najbolj obsedenem delu ZDA: Foto: Reuters
Gary Bettman na stadionu v Buffalu
Stadion je domovanje Buffalo Billsov, ki nastopajo v NFL-u. Foto: Reuters

"Številni igralci imajo čudovite spomine na igranje na prostem, ko so odraščali na zaledenelih ribnikih, pa tudi pozneje v mlajših kategorijah se je igralo najprej na zunanjih igriščih. Zato je to priložnost, da ob vstopu v novo leto tako vnovič počastimo dediščino hokeja," je spektakel na ledu napovedal komisar tekmovanja Gary Bettman.

Ponovitev kanadske klasike
1. januarja se bosta na stadionu Ralpha Wilsona (73 tisoč sedišč) v Buffalu srečali moštvi, ki korakata k vrhu in ju hkrati podpirajo še fanatični navijači. Novembra 2003 sta se pred 57 tisoč gledalci prvič na prostem v zgodovini NHL-a pomerila velika kanadska tekmeca Edmonton in Montreal, zdaj pa bo tovrstna tekma prvič na sporedu tudi v ZDA. Seveda pa enoinpolurna vožnja ne bo ovira za številne navdušence iz Toronta in bližnjih kanadskih mest, prav tako tudi ne bo manjkalo "pingvinov" iz Pennsylvanie, ki je oddaljena štiri ure.

Boj za medijsko navzočnost
"Winter Classic 2008" je eden izmed prijemov najmanjšega med velikimi štirimi moštvenimi športi v Severni Ameriki, kako si izbojevati svoje mesto pod soncem, pri čemer bo v pomoč tudi televizijski prenos po celotnih ZDA in Kanadi, kar se drugače zelo redko zgodi med redno sezono. "Seveda lahko pričakujemo še kakšno tekmo na prostem, vendar je še prezgodaj govoriti kdaj in kje," Bettman ni želel potrditi, da se bodo novoletne tekme ponavljale.