Pravljica hokejistov Las Vegasa se nadaljuje. Foto: BoBo
Pravljica hokejistov Las Vegasa se nadaljuje. Foto: BoBo

Zlati vitezi, novinci v ligi, so imeli pred sezono na stavnicah kvoto 500 za končno zmago. Zdaj so na pragu konferenčnega naslova. Gostitelji so povedli v 3. minuti prek Williama Karlssona. V 30. minuti je izenačil Patrik Laine, a je že po 43 sekundah Vegas znova v vodstvo popeljal Tomas Nosek.

Kanadčani so izenačili v 46. minuti z golom Tylerja Myersa. Končni izid je v protinapadu postavil Smith in Vegas si lahko dvoboj za Stanleyjev pokal zagotovi že v noči na ponedeljek v Winnipegu.
"Zadnja je vedno najtežja," je povedal Marc Andre Fleury, ki je znova blestel v vratih Zlatih vitezov in zaustavil 35 od 37 strelov na gol. To je že njegova 73. zmaga v končnici. Fleury, ki je bil pretekli dve sezoni v Pittsburghu, bi lahko prišel do tretjega zaporednega naslova.

"Razmišljati moramo kot do zdaj. Moramo se osredotočiti le na vsako naslednjo tekmo in ne misliti preveč naprej," je še dodal Fleury, ki je v končnici zaustavil 94,5 odstotka strelov na svoja vrata. Na drugi strani je Connor Hellebuyck zbral 26 obramb.

Zahodna konferenca, finale:

Četrta tekma:
VEGAS - WINNIPEG (3:1)
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Karlsson 3., Nosek 31., Smith 53.; Laine 30., Myers 46.

Obrambe: Fleury 35; Hellebuyck 26.