Jan Muršak je na 14 tekmah v okvir vrat sprožil 12 strelov. V povprečju je igral dobrih osem minut na tekmo. Foto: Reuters
Jan Muršak je na 14 tekmah v okvir vrat sprožil 12 strelov. V povprečju je igral dobrih osem minut na tekmo. Foto: Reuters

Vodstvo Rdečih kril se je zato odločilo, da pred tekmo vseh zvezd v podružnico Grand Rapids Griffins vrne tako Murška kot Coryja Emmertona.

Na 14 tekmah dosegel en gol
23-letni Pesničan je na 14 tekmah dosegel en gol. Trener Detroita Mike Babcock je navdušen nad njegovimi zmožnostmi: "Ni sramežljiv, je predan in hraber. Trenutno kaže, da je dober igralec, a le čas bo pokazal, kakšno kariero si bo zgradil."

Babcock: "Muršak upravičil naše zaupanje"
Čeprav bo vsaj nekaj časa spet nadaljeval v Ligo AHL, kjer ga ta konec tedna čakata že novi tekmi, pa Babcock verjame, da ima Muršak prihodnost v najmočnejši ligi na svetu: "Pridobil si je veliko samozavesti, enako pa velja tudi za nas, saj je upravičil naše zaupanje vanj, zato verjamemo, da se bo brez dvoma še vrnil v Ligo NHL. Njegovi veliki prednosti sta hitrost, ki jo lahko razvije, in dobro razvit občutek za igro, saj zna igrati tako s ploščkom kot brez njega."

Zaslužil dobrih 100 tisoč dolarjev
Mesečno igranje v Ligi NHL se je Muršku izplačalo tudi v finančnem pogledu, saj je v tem obdobju zaslužil 107.685 dolarjev bruto, njegova letna plača v Ligi AHL pa znaša 50.000 dolarjev.