Richard Zednik je nepogrešljiv član reprezentance Slovaške. Foto: EPA
Richard Zednik je nepogrešljiv član reprezentance Slovaške. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila 10 minut pred koncem tekme. Zednik je drsal za vrati proti desni strani ledene ploskve, ko je njegovega soigralca Ollija Jokinena spotaknil napadalec Sabelj Clarke McArthur. Finec je padel na glavo, njegova desna noga pa je poletela v zrak in zadela Zednika točno v vrat.

Nesrečni Slovak se je prijel za rano in oddrsal do klopi, puščajoč za sabo krvavo sled. Na led je skočil trener in 32-letnikov vrat pokril z brisačo. Nemudoma so ga odpeljali v slačilnico, kamor sta stekla tudi zdravnika obeh moštev. Slovaškega reprezentanta so takoj prepeljali v bolnišnico in po prvih ocenah naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Po 15 minutnem premoru in zagotovilih, da je z Zednikom vse v redu, se je tekma nadaljevala. Končala se je z izidom 5:3. "Sploh nisem bil več pri hokeju. Če bi lahko izbiral, bi takoj šel z njim v bolnišnico," je bil šokiran Jokinen. Pretreseni so bili tudi pri Buffalu. "Popolnoma bi razumel, če bi hoteli razveljaviti vso tekmo," je povedal trener Sabelj Lindy Ruff.

To je bil že drugi incident z drsalko v NHL-u v zadnjih dveh dneh. Pred tem se je na sobotni tekmi Philadelphia Flyers - New York Rangers (0:2) poškodoval linijski sodnik Pat Dapuzzo, ko ga je domači hokejist Steve Downie nenamerno brcnil z drsalko v obraz. Dapuzzo je utrpel ureznine po nosu, ličnici in čeljusti in je potreboval kar 40 šivov, da so mu rane zašili.

R. K.