Miha Zajc je z izjemno predstavo na povratni tekmi finala državnega prvenstva proti Jeseničanom v Tivoliju zagotovil Olimpiji naslov. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni napadalec je dosegel odločilna zadetka za zmago zmajev na sedmi tekmi finala Alpske lige v Brunicu (1:3). V finalu državnega prvenstva je že vse kazalo na naslov Jeseničanov, ko je Zajc z izjemnim prodorom zadel za 3:2, nato pa ob prednosti igralca več povišal na 4:2. Naslov je Ljubljančanom v polnem Tivoliju zagotovil Žan Jezovšek.

188 cm visoki Zajc je takoj po podelitvi pokala napovedal odhod v tujino in Liga Ebel je primeren izziv. V pretekli sezoni je v Alpski ligi dosegel 43 golov in prispeval še 15 podaj. Igral je tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu divizije I v Nursultanu.

"Miha je mlad, nadarjen in telesno močen. V napadu bo imel pomembno mesto, lahko bo dober zgled in ima veliko potenciala," je novo okrepitev opisal predsednik kluba Günther Hanschitz.

Innsbruck se v pretekli sezoni Lige Ebel ni uvrstil v končnico, redni del je končal na 10. mestu, v kvalifikacijski skupini pa je na tretjem mestu.

Tomaž Vnuk je prejšnji teden podal odstopno izjavo, potem ko je klub v dveh sezonah dvignil iz pepela bankrotirane predhodnice do prestola na domačem ledu in v Alpski ligi. Nekdanji sijajni hokejist ostaja v klubu, ki se bo kadrovsko okrepil. V pretekli sezoni sta bila Vnuk in generalni sekretar Dušan Lepša odgovorna za preveč stvari. Foto: www.alesfevzer.com

Tomaž Vnuk direktor tudi v naslednji sezoni
Prejšnji teden je eden od tvorcev uspeha SŽ Olimpije Tomaž Vnuk podal odstopno izjavo, a bo zdaj ostal športni direktor. Dogovorili so se za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja.

Glavni trener ostaja Jure Vnuk
Iz kluba so sporočili, da se je danes sestal upravni odbor, ki je tudi odločil, da bo glavni trener tudi v naslednji sezoni Jure Vnuk.

Odločitev o vključitvi v Ligo Ebel znana do sredine junija
Vodstvo kluba je poudarilo, da eden izmed ciljev ostaja tudi vključitev v Ligo Ebel, a le ob trdnih finančnih temeljih. Z vodstvom lige so v resnih pogovorih, odločitev bo znana najkasneje do sredine junija. Olimpija je med letoma 2007 in 2017 igrala v razširjenem avstrijskem prvenstvu, nato pa je nov klub zadnji dve sezoni igral v Alpski ligi. Vodstvo Lige Ebel išče 12 ekipo za novo sezono, po izstopu Medveščaka je prijavljenih enajst moštev.

"V novo sezono vstopamo še trdneje zavezani našim ciljem, v klubu se bomo tudi kadrovsko okrepili na področju organizacije kluba in mladinskega pogona. Verjamem, da bomo še naprej pisali pozitivno hokejsko zgodbo," je po odločitvi upravnega odbora dejal predsednik SŽ Olimpije Miha Butara.