Junaka četrte polfinalne tekme proti Rittnu: Antti Karjalainen in Jaša Jenko. Foto: www.alesfevzer.com
Junaka četrte polfinalne tekme proti Rittnu: Antti Karjalainen in Jaša Jenko. Foto: www.alesfevzer.com

Prva zvezda četrte polfinalne tekme je bil Jaša Jenko, ki je dosegel hat-trick. 22-letni Kranjčan je zadel v vseh treh tretjinah. Najprej le 13 sekund pred iztekom uvodne tretjine za 1:0, zatem je v 25. minuti podvojil vodstvo Gorenjcev. Tretji zadetek je desnokrilni napadalec dosegel v 46. minuti, ko je bil natančen za 5:0.

Karjalainen blestel v vratih

Odločilna je sicer bila druga tretjina, ko je ob igralcu več zadel tudi Erik Svetina, nato pa je 17 sekund pred drugim odmorom bil natančen še Eric Pance. Ob izključitvi slednjega v 48. minuti je "power-play" za častni gol Rittna izkoristil Janne Tavi. S tem je najboljši železar sezone Antti Karjalainen ostal brez pete nedotaknjene mreže v končnici.

Piko na i je iz kazenskega strela postavil Žan Jezovšek. Kljub visokim 6:1 za Gorenjce je bilo razmerje strelov na gol veliko bolj izenačeno: 29:27 za zmagovalce. Jezovšek in Pance sta ob golu podelila še po dve podaji, dvakrat je podal tudi Latvijec Rudolfs Polcs.

Mladi biki v podaljšku izenačili serijo

Sij Acroni Jesenice so s 4:0 v zmagah oziroma metlo v hokejskem žargonu odpravile Ritten Baum in zdaj mirno čakajo na nasprotnika v finalu. Serija med Cortino in Salzburg mladimi se bo zavlekla vsaj na šest tekem, saj je na četrti tekmi serije prišlo v podaljšku do izenačenja dvoboja na 2:2 v zmagah. Salzburžani so v gosteh slavili po golu Philippa Wimmerja v 71. minuti s 4:3.

Jesenice drugič zapored v finale Alpske lige

Alpska liga bo dobila novega prvaka

Predviden začetek finalne serije je v soboto, 8. aprila, nato pa se bo igralo vsak drugi dan, tako bo v primeru sedmih tekem novi prvak Alpske lige znan najkasneje do 22. aprila. Železarji so lani izgubili veliki finale proti Asiagu, tokrat pa bodo še izrazitejši favorit, da končno le osvojijo drugo najmočnejšo regionalno hokejsko ligo v slovensko-italijansko-avstrijskem prostoru. Predtem je bila dvakrat prvak Olimpija, ko je še igrala v Alpski ligi, prvo izvedbo v sezoni 2016/17 pa je osvojil ravno Ritten.


POLFINALE, četrti tekmi:

Ritten – SIJ ACRONI JESENICE 0:4
1:6 (0:1, 0:3, 1:1)
390; Tavi 49.; Jenko 20., 25., 46., Svetina 29., Pance 40., Jezovšek 58.

CORTINA - SALZBURG MLADI 2:2
* 3:4 (1:0, 1:2, 1:1)
520; Seed 14., Zanatta 23., Zardini Lacedelli 56.; Krening 22., Bader 29., Maier 47., Wimmer 71.
* - v podaljšku

V odebeljenem tisku stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage.