Žiga Pance in Miha Logar sta zadela po dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance in Miha Logar sta zadela po dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je bila po pričakovanju za nekaj razredov boljši tekmec, čeprav tekme ni začela najprepričljiveje. Njena nekdanja igralca Uroš Batič in Martin Bohinc sta tekmece dvakrat popeljala v vodstvo, prva tretjina se je končala z izidom 2:2.

Toda na začetku drugega dela se je Ljubljančanom odprlo in so začeli polniti jeseniško mrežo. V tem delu so dosegli osem zadetkov, hitro je postalo jasno, da mladi Jeseničani ne morejo računati na presenečenje, igralo se je praktično le na en gol.

Pri Olimpiji so se med strelce vpisali Miha Logar, Žiga Pance, Sebastien Leclerc in Bastien Maia po dvakrat, Tadej Čimžar, Blaž Tomaževič, Joona Erving, Gregor Koblar, Nik Simšič ter Anže Ropret, tretji gol za Gorenjce je prispeval Lovro Kumanović.

Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 60:12. Paavo Hölsä je prejel tri zadetke. Finec je naredil ogromno napako v 3. minuti, ko je zapustil vrata, plošček pa se je odbil pred gol in Batič ga je le še potisnil v mrežo. Hölsä bo branil tudi v torek v Podmežakli, saj je Žan Us poškodovan.


DRŽAVNO PRVENSTVO, četrtfinale:
SŽ OLIMPIJA – Hidria Jesenice
14:3 (2:2, 8:0, 4:1)
Čimžar 6, Tomaževič 18., Erving 22., Logar 23., 24., Koblar 27., Leclerc 28., 48., Pance 30., 44., Maia 33., 52., Simšič 38., Ropret 47.; Batič 3., Bohinc 17., Kumanović 54.

SIJ ACRONI JESENICE – Maribor
5:0, b. b.

Odigrana je bila le ena tekma.


Polfinale, prvi tekmi, torek ob 18.30:
SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Termin povratne tekme še ni določen.

Sreda ob 18.00:
TRIGLAV – SLAVIJA JUNIOR

Povratna tekma bo v soboto.

V polfinalu šteje skupni izid iz obeh tekem.