Sergio Perez je na uvodnih treh letošnjih dirkah zbral 22 točk. Foto: EPA
Sergio Perez je na uvodnih treh letošnjih dirkah zbral 22 točk. Foto: EPA

Vsi postopki v povezavi s testiranjem Mehičana so bili opravljeni v skladu s priporočili in navodili pristojnih zdravstvenih organov, zato ne pričakujejo dodatnih težav za VN Velike Britanije.

Četrtkov prvi Perezov test ni pokazal jasnih rezultatov, zato je moral pred dirko v Silverstonu v izolacijo. V izolaciji so tudi tisti, s katerimi je 30-letni dirkač v zadnjem času prišel v stik.

V ekipi ga bo za naslednjo dirko zamenjal rezervni dirkač Mercedesa, ki sicer Racing Pointu dobavlja pogonske agregate. Za mesto sta kandidirala Belgijec Stoffel Vandoorne in Mehičan Esteban Gutierrez, ki že imata izkušnje iz kraljevskega avtomobilističnega razreda. Belgijec se trenutno pripravlja za nastopanje v svetovnem prvenstvu razreda formula E v Berlinu, medtem ko je Mehičan prisoten v Silverstonu.

Hülkenberg bo pri Racing Pointu zamenjal Pereza

Nemški dirkač Nico Hülkenberg bo zamenjal Mehičana Sergia Pereza v moštvu Racing Point, poroča nemški RTL. 32-letni Nemec z dolgoletnimi izkušnjami iz F1 je za RTL potrdil prošnjo moštva, naj zamenja Pereza. Hülkenberg je karavano F1 zapustil po lanski sezoni, ko mu je potekla pogodba z Renaultom, novega sedeža za sezono 2020 pa mu ni uspelo dobiti.

Tik pred začetkom petkovega prvega prostega treninga pa je to potrdilo še moštvo Racing Point, za katerega je Nemec dirkal v letih 2012, 2014, 2015 in 2016, takrat še pod imenom Force India. V F1 je doslej startal na 177 dirkah za moštva Williams, Force India, Sauber in Renault. Enkrat je osvojil najboljši startni položaj in skupaj zbral 511 točk.

Hamilton se še vsaj tri sezone vidi v formuli ena
Svetovni prvak Lewis Hamilton kljub 35 letom še ne namerava končati kariere. "Želim nadaljevati vsaj še tri sezone," je na predstavitvi pred nedeljsko dirko dejal Hamilton, ki mu letos poteče pogodba z Mercedesom. Podaljšanje velja le za formalnost.

"Rad bi opravljal svoje delo, dokler zmorem, in tudi v prihodnjih letih tekmoval tukaj. Čaka nas samoten konec tedna brez prave energije," je dodal Hamilton. Zaradi novega koronavirusa bodo tribune letos prazne, lani pa je njegovo zmago spremljalo 141.000 navijačev.