Slovenska reprezentanca je pričakovano dobila obračun z Gibraltarjem. Foto: BoBo/Borut Živulović
Slovenska reprezentanca je pričakovano dobila obračun z Gibraltarjem. Foto: BoBo/Borut Živulović

Resda Gibraltar ne slovi kot reprezentanca najvišje kakovosti, a slovenska izbrana vrsta je tekmo odigrala na visoki ravni in v mrežo tekmeca poslala pol ducata zadetkov.

Zmaga je velika. Tekmec nas je prisilil, da smo na trenutke pokazali nekaj dobrih stvari, nekaj jih je še za popraviti. Predvsem bi igralcem in stroki čestital, da so zdržali to covidno sezono v nogometu. Danes je bil zaključek, privoščim jim zares dober odmor in da si čim prej najdejo nove klube.

Matjaž Kek, selektor

Proti reprezentanci, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fifa uvrščena šele na 195. mesto (Slovenija je 63.), so že ob polčasu vodili s 4:0, na koncu so dodali še dva zadetka.

Selektor Matjaž Kek je v Kopru igralni čas namenil tudi nekaterim nogometašem, ki niso veliko igrali, znova je priložnost dobil najstnik Benjamin Šeško, krstni nastop v reprezentanci je dočakal tudi Sven Šoštarič Karič.

Slovenci so pričakovano napolnili mrežo tekmeca, po dvakrat sta v polno zadela Andraž Šporar in Josip Iličić (za reprezentanco je dosegel 12. in 13. zadetek), med strelce sta se vpisala še Jan Mlakar in Jon Gorenc Stanković.

Josip Ilićić je dosegel dva zadetka, zapravil je tudi strel z bele točke. Foto: BoBo/Borut Živulovič
Josip Ilićić je dosegel dva zadetka, zapravil je tudi strel z bele točke. Foto: BoBo/Borut Živulovič
Sorodna novica Slovenci (pričakovano) napolnili mrežo Gibraltarja

Kek: Privoščim jim zares dober odmor
"Zmaga je velika. Tekmec nas je prisilil, da smo na trenutke pokazali nekaj dobrih stvari, nekaj jih je še za popraviti. Predvsem bi igralcem in stroki čestital, da so zdržali to covidno sezono v nogometu. Danes je bil zaključek, privoščim jim zares dober odmor in da si čim prej najdejo nove klube," je v uvodu v prvem odzivu za Televizijo Slovenijo povedal selektor Matjaž Kek. "Sezona je bila prepletena z ukrepi, nekateri so bili mesece v karantenah. Čim prej potrebujemo urejen status večine, nekaj igralcev je tudi manjkalo zaradi poškodb. Namen je bil, da pokažemo nekatere mladeniče, ki so skozi različne selekcije reprezentanc vzbudili zanimanje. To je bilo neko slovo od sezone in napotek v čimprejšnji začetek treningov – nekateri začnejo že čez nekaj dni kvalifikacije za Evropsko ligo." Kek je na pripravljalnih tekmah proti Severni Makedoniji in Gibraltarju preizkusil nekaj novih igralcev, na katere utegne računati za nadaljevanje kvalifikacijskega ciklusa za SP v Katarju.

Jan Mlakar je zatresel mrežo Gibraltarja. Foto: BoBo/Borut Živulović
Jan Mlakar je zatresel mrežo Gibraltarja. Foto: BoBo/Borut Živulović

Iličić: Kot da bi igrali s prijatelji
"Nekatere stvari smo odigrali bolje, nekatere malce slabše. Treba je popravljati napake, a mislim, da ta ekipa veliko obeta," je po tekmi za Val 202 ob odsotnosti Jana Oblaka povedal kapetan reprezentance Josip Iličić. "Pohvalil bi vse fante. Lahko je misliti, da smo igrali proti Gibraltarju, ampak vsaka tekma je težka, tega smo se zavedali. Držali smo se dogovora, pomagali novim reprezentantom, da se vključijo. Vesel sem za to ekipo, mislim, da bi že proti Severni Makedoniji lahko iztržili več," je dodal za Televizijo Slovenijo.

Slovenski nogometaši napolnili mrežo Gibraltarja

"Pomembno je, da smo uživali. Na takšnih tekmah uživaš, si daš duška. Počutiš se, kot da igraš s prijatelji. Kariera je kratka, treba je uživati." 33-letnik bo zdaj odšel na zaslužen dopust. "Sezona je bila dolga, obveznosti je bilo veliko. To tekmo sem želel končati z zmago, najpomembneje je, da smo ostali zdravi," je sklenil napadalec Atalante.

Slovenci bodo kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju nadaljevali septembra, ko bodo gostili Slovaško in Malto, čaka jih še gostovanje na Hrvaškem.

Kek bi želel videti še štiri žoge v mreži Gibraltarja