Gianni Infantino še vedno upa, da bi bil SP izpeljal vsaki dve leti. Foto: EPA
Gianni Infantino še vedno upa, da bi bil SP izpeljal vsaki dve leti. Foto: EPA

"Super Bowl je organiziran vsako leto, zakaj ne bi bilo svetovno prvenstvo v nogometu vsaki dve leti," se je po poročanju Reutersa vprašal Gianni Infantino.

Čarobnost turnirja
Marsikateri kritiki pravijo, da je to prepogosto, a prvi mož Fife pravi, da svetovno prvenstvo na vsaki dve leti ne bo zmanjšalo "čarobnosti" turnirja, ker njegova pogostost ne bi vplivala na njegovo kakovost in ugled.

Sorodna novica Čeferin proti SP-ju na dve leti: Več ni vedno boljše

Razširitev na 48 reprezentanc
Fifa še vedno ni obupala nad sporno idejo o uvedbi svetovnega prvenstva vsaki dve leti. Svetovna organizacija trenutno izvaja študijo izvedljivosti omenjenega načrta kljub ostrim kritikam zvez, klubov, igralcev in navijaških skupin. "Že smo se odločili, da bo od leta 2026 svetovno prvenstvo z 48 reprezentancami. Ali bo potekalo na dve ali štiri leta, pa je še v fazi posvetovanja," je za izraelske medije dejal Infantino. "Ravno zato, ker gre za čarobni turnir, bi se to morda moralo zgoditi pogosteje," je dodal.

Infantino: Poglejte SB ali Wimbledon
Glavni nasprotnik tej ideji svetovnemu nogometnemu bienalu je Evropska nogometna zveza. Ta je Fifo pozvala, naj odstopi od načrtov in se raje posveti reformi mednarodnega koledarja tekem. Toda Infantino očitno še ni obupal. "Ugled dogodka je odvisen od njegove kakovosti, ne od pogostosti. Vsako leto imate Super Bowl, Wimbledon ali Ligo prvakov in vsi so navdušeni in čakajo na to."