Foto: EPA
Foto: EPA

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je vsaki obljubil 1,5 milijona dolarjev (1,28 milijona evrov) denarne pomoči. Košarkar Brooklyna bo denar delil s pomočjo novoustanovljenega sklada KAI Empowerment Initiative.

"Ta platforma je bila ustanovljena za podporo košarkaricam Lige WNBA, da bi jim olajšala finančno breme, ki se je pojavilo v teh težkih časih," je v izjavi za javnost pojasnil košarkar.

Številne igralke so že zavrnile možnost igranja v letošnji sezoni, ki se je začela 25. julija, in sicer zaradi strahu pred okužbo z novim koronavirusom ali ker so se posvetile drugim dejavnostim, povezanim z bojem proti rasizmu v ZDA.

"Pogovarjal sem se z več košarkaricami WNBA-ja, ki so se odločile, da bodo igrale, in s tistimi, ki so se odločile, da ne bodo igrale. Iz pogovorov sem izvedel, kaj jih je gnalo k njihovim odločitvam in kakšne posledice bo to imelo za njihovo življenje, družine in počutje," je zapisal Irving.

28-letnik je med drugim govoril tudi z Natasho Cloud, ki se je odločila, da se bo v letošnji sezoni posvetila aktivističnemu delovanju.

"Če se odločijo za boj proti socialnim krivicam, za igranje košarke, če bodo dale prednost svojemu fizičnemu in psihičnemu zdravju ali preprosto preživele čas s svojo družino, upam, da bo ta iniciativa pomagala pri ohranjanju njihovih prioritet in sprejemanju odločitev," je dodal Irving.