Morda zadnjič v Planici letos skače tudi Jurij Tepeš. Foto: BoBo
Morda zadnjič v Planici letos skače tudi Jurij Tepeš. Foto: BoBo

"Seveda v Planici uživam. Končno smo tu. Počasi bo konec sezone. V petek bo malce bolj sproščeno, saj je bilo tokrat še malce tiste tekmovalne negotovosti. Kvalifikacijski skok mi ni najbolje uspel. Preveč je bil tako "na sigurno", vseeno pa sem prvi cilj izpolnil, na tekmi pa zdaj "na polno"," je dejal 30-letni Ljubljančan, potem ko je v kvalifikacijah s poletom 224,0 m zasedel 35. mesto.

Sorodna novica Zajc navdušen nad planiškim debijem: Lepše ne bi moglo biti!

Po sezoni bo padla odločitev
Z letošnjo sezono ne more biti zadovoljen. V svetovnem pokalu je skakal v Zakopanah, Lahtiju in Oberstdorfu, kjer je tudi dvakrat osvojil edine letošnje točke: "To je nedvomno nočna mora vsakega skakalca. Treba je vedeti, da trdo treniramo celo leto. Vsemu se odrekaš, potem pa tistega, za kar treniraš, ne dosežeš. Letošnja sezona je bila zame porazna. Upam, da tukaj v Planici vsaj rešim kakšno točko in dobim tisto motivacijo za naprej. Sicer bomo pa videli …"

Ne izključuje, da sprejme enako odločitev kot še en specialist za polete, Robert Kranjec, ki bo v soboto uradno zaključil kariero. "Tudi ta možnost je odprta," je dejal Tepeš, ki je dodal, da je zdaj, ko je v Planici, nekoliko bolje, sicer pa se je že bolj nagibal k temu, da smuči dokončno postavi v kot. Dokončno odločitve sicer še ni sprejel: "Zdaj je preveč stvari na SZS-ju. Po sezoni se bomo usedli in bomo videli, kjer in kako smo. Ne bi rad delal stvari na pol. Vsako stvar sem v življenju vedno naredil stoodstotno. Če ne morem tako skakati oziroma dosegati rezultatov na najvišji ravni, je brez zveze."

Praznik smučarskih poletov v dolini pod Poncami bo potekal od četrtka do nedelje. Prenosi bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju. Več TUKAJ.

Pokaže lahko še marsikaj
"Ne gre za rezultate v Planici, saj je to samo zadnja tekma. Ni tisti glavni del. Želel bi si tiste prave pogoje za trening. Vem, da lahko. Naslednje leto je v Planici svetovno prvenstvo v poletih, kar je zagotovo največji cilj do zdaj v moji karieri. Vidim, da sem lahko že s povprečnimi skoki – tako kot danes – v Planici zraven. Sem pa dokazal, da sem z dobrimi lahko povsem v ospredju. Mislim, da lahko še marsikaj pokažem, ampak na silo ne gre,"
je prepričan zmagovalec Planice v letih 2013 in 2015, ki je nazadnje na odru za zmagovalce stal pred dvema letoma v Oberstdorfu, sicer pa se je nanj zavihtel sedemkrat, devetkrat pa je s Slovenijo slavil na ekipnih tekmah.

"Že dve leti treniram, se vsemu odrekam, pa ni želenega rezultata. Treba je vedeti, da je res ogromno odrekanja, pa ne gre tu za finance ali kar koli takega. Paziti je treba na hrano, na trening, počitek … Vse to 365 dni na leto. Tudi na dopustu je treba na vse paziti. Enkrat mora biti dovolj, da si rečeš, zdaj pa bo počasi dovolj in je mogoče brez zveze, da se grem to še naprej, čeprav, kot pravim, verjamem, da imamo še veliko pokazati," je sklenil izkušeni letalec, ki je zdaj član B-ekipe.