Jan Tratnik je z otečenim zapestjem in v bolečinah odpeljal kronometer, pred tretjo etapo  pa odstopil, kar se mu je na tritedenskih dirkah primerilo prvič. Foto: EPA
Jan Tratnik je z otečenim zapestjem in v bolečinah odpeljal kronometer, pred tretjo etapo pa odstopil, kar se mu je na tritedenskih dirkah primerilo prvič. Foto: EPA

"Bolečina je bila tako močna, da ni bilo več smisla nadaljevati. Po pravici povedano, tudi nisem mogel. Zadnji dve noči sem bil večinoma pokonci zaradi bolečin. Poskušal sem, ni se dalo, s tem sem se sprijaznil," je povedal za TV SLO. Na Twitterju pa je zapisal:

"Trdo delo, vsa predanost, odrekanja ... Vse to se je v prvi etapi sesulo v prah. Poskušal sem dirkati z zlomljenim zapestjem, toda bolečina je bila vsak dan hujša in nisem mogel narediti več."

Idrijčan, član moštva Bahrain Victorious, je prvi kolesar, ki je odstopil na letošnji Dirki po Italiji, kjer je leta 2020 slavil etapno zmago, lani pa je bil z izjemno predstavo 2. na etapi s ciljem na Zoncolanu.

Velike načrte je imel tudi za letošnjo izvedbo dirke, predvsem 27. maja, ko bo Dirka po Italiji zavila v Slovenijo.

Po madžarskem uvodu (v Budimpešti in okolici so bile uvodne tri etape) se bo 105. Dirka po Italiji v torek nadaljevala na Siciliji z zelo zanimivo etapo s ciljem na Etni, kjer se bo gotovo spremenil vrstni red na vrhu in bomo zelo verjetno dobili tudi novega nosilca rožnate majice.

Tratnik zaradi poškodbe zapestja hitro končal Giro
Skupni vrstni red po 3. etapi:        
  1. M. VAN DER POEL    NIZ    9:43:50
  2. S. YATES           VB       +0:11
  3. T. DUMOULIN        NIZ       0:16
  4. M. SOBRERO         ITA       0:24
  5. W. KELDERMAN       NIZ        vsi
  6. B. TULETT          VB         čas
  7. T. FOSS            NOR       0:28
  8. B. MOLLEMA         NIZ   isti čas
  9. P. BILBAO          ŠPA       0:29
 10. M. SCHMID          ŠVI       isti
 11. J. ALMEIDA         POR        čas
 ...                                  
 15. R. CARAPAZ         EKV       0:35
160. D. NOVAK           SLO       6:46
Tratnik: Težko je bilo stopiti s kolesa, a bolečine so bile prehude