"Odločil sem se, da končam sodelovanje z Rokom in nadaljujem z novim trenerjem, ki mi ga ni treba posebej predstavljati. Po devetih letih sicer zelo uspešnega obdobja sem ugotovil, da moram narediti spremembo, če želim napredovati in izboljševati rekorde," je povedal Janežič.

Luka Janežič je slovenski rekorder na 400 m (44,84). Državni rekord Matica Osovnikarja na 200 m je 20,47 iz leta 2004. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Janežič je slovenski rekorder na 400 m (44,84). Državni rekord Matica Osovnikarja na 200 m je 20,47 iz leta 2004. Foto: www.alesfevzer.com

Poudaril je, da to zanj ni bila lahka odločitev. "Napočil je pravi čas, ker se je končalo olimpijsko obdobje. Odslej imam zelo dobrega sparingpartnerja na treningih, Grkmana. Prvič v življenju bom vadil z nekom, ki mi lahko sledi in lahko oba drug drugemu veliko pomagava. Sem iz Vodic in bom treniral v bližnjem Kamniku. To mi bo tudi olajšalo delo, blizu bom domu, imel bom mir in vse na voljo na stadionu, kadar koli bom želel," je dodal Janežič.

Zlatnar je izpostavil, da ni poklicni trener. "To delo opravljam v prostem času in sem moral najprej dobiti soglasje družine. Dobil sem zeleno luč in po tehtnem premisleku, sem namreč tudi direktor podjetja za prehrambne dodatke s 13 zaposlenimi, sem se odločil za nov velik izziv," je osebno odločitev pokomentiral Zlatnar.

Prvi cilj bo, da Janežič izboljša državni rekord na 200 m Matica Osovnikarja. "Ima namreč velike rezerve v maksimalni hitrosti in zelo dober občutek za ritem in tempo. Intenzivnost treningov bomo imeli prek vse sezone enakomerno, da preprečimo poškodbe. Motivirani smo in komaj čakam, da se vse skupaj začne," je povedal Zlatnar.

Decembra bo Janežič odšel priprave na Tenerife, potem pa bo že jasno, kako bo potekala sezona. Po besedah Zlatnarja še ni trdno določeno, ali bo Janežič nastopil na dvoranskem svetovnem prvenstvu marca 2022 v Beogradu. Izziva poleti sta svetovno prvenstvo v Eugenu v ZDA in predvsem evropsko prvenstvo v Nemčiji.