Darko Jorgić je 23. igralec na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je 23. igralec na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com

113. igralec na svetovni lestvici za najboljšega slovenskega igralca (23.) ni pomenil večjih težav, v drugem krogu pa se bo pomeril z Madžarom Tamasem Lakatosem (167.), ki je bil prav tako s 4:0 (10, 7, 10, 8) boljši od Brazilca Erica Joutija (91.).

"Prvi dvoboji na takšnih tekmovanjih so vedno najtežji. Karakašević je zelo izkušen igralec, ki je odigral veliko svetovnih prvenstev, za sabo ima tudi pet nastopov na olimpijskih igrah, zato je vedno neugoden nasprotnik. Od prve točke naprej sem ga vzel resno, kar mi je tudi prineslo zmago. Vesel sem, da sem uspešno prebil led in da sem se uvrstil med 64 najboljših igralcev," je bil zadovoljen Darko Jorgić.

Jorgić se želi na SP-ju prebiti najmanj v osmino finala

Deni Kožul (108.) je za uvod igral z Japoncem Masatako Morizonom (51.) in izgubil z 0:4 (-13, -1, -4, -11). Morizona v drugem krogu čaka Chun Ting Wong (21.) iz Hongkonga, ki je s 4:2 premagal Ukrajinca Jevgena Priščepo (106.).

"Že pred odhodom na svetovno prvenstvo se je bolečina v kolenu spet vrnila. Poskušal sem igrati najbolje, kot sem lahko, vendar je težko igrati, ko ves čas čutiš, da te nekaj boli. Zdaj je strah samo še večji. Za mano je res težko obdobje in samo upam lahko, da bo to enkrat minilo in da se bodo zadeve postavile na svoje mesto. Skušal bom ostati optimističen, čeprav je v tem trenutku težko kar koli reči," pa je nastop povzel Kožul.