Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

V igri je ostalo še pet reprezentanc, ki so že stopile na svetovni vrh. Italije sploh ni bilo v Katarju, Nemčija in Urugvaj pa sta izpadla po skupinskem delu. V isti polovici tabele sta Argentina in Brazilija, ki sodita v najožji krog favoritov za končno slavje.

Velika južnoameriška tekmeca, ki sta se lani pomerila v finalu Cope Americe, kjer je slavil albiceleste, se tako v primeru zmag na prvih dveh ovirah izločilnih bojev lahko srečata v polfinalu. Najprej ju čakata Avstralija in Južna Koreja. Poleg njiju sta v tem delu tabele še dva zmagovalca skupine, Nizozemska in Japonska, ki se bo pomerila s Hrvaško. Nizozemci bodo odprli izločilne boje v soboto, ko se bodo ob 16.00 srečali z ZDA.

V drugi polovici skupine so tri evropske izbrane vrste, ki so že osvojile mundial. Aktualne evropske podprvake Angleže najprej čaka Senegal, v primeru zmage pa boljši iz dvoboja med branilci naslova Francozi in Poljaki. Španci, svetovni prvaki iz leta 2010, se bodo za mesto med osem udarili z Marokom, ki je slavil v skupini F. Če bo uspešna, se bo la roja v sosedskem dvoboju pomerila s Portugalsko. Seveda, če bo ta v osmini boljša od Švice.

Isti dan igrata para, zmagovalca katerih bosta nato obračunala v četrtfinalu. Vse tekme boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.