Katarina Srebotnik in Luka Petrič v Portorožu. Foto: Sportida
Katarina Srebotnik in Luka Petrič v Portorožu. Foto: Sportida

Težko predstavljiv hat-trick zmag je začela aprila 1998, ko je v Makarski na seriji WTA prvič zaigrala v kategoriji dvojic in slavila skupaj s Tino Križan. Med posameznicami je prvič nastopila aprila 1999 v Estorilu, ko je prav tako zmagala. Trojček prvencev pa je dva meseca pozneje zaokrožila na Roland Garrosu, ko je v mešanih dvojicah zmagala s Pietom Norvalom.

Sorodna novica Unikatni hat-trick debijev Katarine Srebotnik

Ta izjemni dosežek Katarine Srebotnik je leta 2013 izbrskal novinar Vala 202 Luka Petrič, objavili pa smo ga tudi na našem portalu.

Dvojček ima le še Mirjana Lučić
Prejšnji teden je v Portorožu potekal turnir serije WTA, kjer so počastili redek dosežek. Tenisačica se je dosežka spomnila v pogovoru za Val 202: "To je nekaj neverjetnega. Ta rekord bo težko podreti. Težko je že osvojiti debitantski turnir med posamezniki v članski kategoriji, jaz sem bila šele četrta, danes nas je samo šest. Turnir dvojic je v prvem poskusu osvojila samo še Mirjana Lučić, jaz pa sem edina, ki ima trojček še z zmago v mešani kategoriji."

Katarina Srebotnik v Guinessovi knjigi rekordov

Rekord pri 18 letih in 84 dneh
Srebotnik je opisala pot do vpisa v knjigo rekordov: "Ko je WTA izvedel za ta rekord, se je začel truditi za vpis v knjigo rekordov. A naleteli so na oviro pri ustvarjalcih knjige, saj rekorda ni mogoče izboljšati, le izenači se lahko. V tenisu imamo namreč 'le' tri kategorije in ne več. Nato smo se tega lotili drugače, ta dosežek − zmage ob krstnih nastopih − lahko kdo ponovi, preseže ga pa lahko samo tako, da to stori hitreje od mene." Slovenska teniška igralka je tako v knjigo rekordov vpisana kot najmlajša, ki ji je to uspelo − pri 18 letih in 84 dneh.