Blaž Blagotinšek (desno v boju z Vladislavom Kulešem) je v 35. minuti prejel rdeči karton. Foto: EPA
Blaž Blagotinšek (desno v boju z Vladislavom Kulešem) je v 35. minuti prejel rdeči karton. Foto: EPA

Madžarska zasedba je v prvi polovici prve tekme v Lanxess Areni prevladovala in imela pod nadzorom poljskega prvaka. Na odmor se je podala s prednostjo dveh zadetkov (16:18), po 35. minuti, ko je slovenski krožni napadalec Blaž Blagotinšek prejel rdeči karton, pa je njena igra razpadla.

Izkušeni Poljaki, ki jih vodi sloviti Talant Dušebajev, so v nadaljevanju izkoristili odsotnost stebra obrambe Veszprema, dokaj hitro povedli za štiri gole in lepo prednost ubranili do zadnjega zvoka sirene.

Blagotinšek je za poražence dosegel en zadetek, Gašper Marguč pa šest.

Kielce bodo v nedeljo naskakovale drugi naslov v Ligi prvakov po sezoni 2015/16. Tedaj je za poljsko ekipo igral tudi zdajšnji slovenski selektor Uroš Zorman, v finalu pa je po 7-metrovkah premagala prav Veszprem z 39:38.

Barcelona, ki je 10-kratni zmagovalec tega tekmovanja, je odpor štirikratnega evropskega prvaka Kiela zlomila sredi drugega polčasa, ko je povedla z 29:25.

Blaž Janc je za Katalonce dosegel dva gola, Domen Makuc pa ni dobil priložnosti za igro. Miha Zarabec je za Kiel prav tako prispeval dva zadetka.

Liga prvakov, polfinale

KIELCE – Veszprem 37:35 (16:18)
Moryto 8, Karačić 5; Lauge Schmidt 8, Štrlek 7, Marguč in Nenadić po 6 ... Blagotinšek 1.
RK: Blagotinšek 35.

BARCELONA - Kiel 34:30 (19:18)
Gomez 12 ... Janc 2, Makuc ni igral; Wiencek 7 ... Zarabec 2.

Finale bo v nedeljo ob 18.00.

Marguč in Blagotinšek ostala brez finala Lige prvakov
Janc in Makuc zadovoljnejša od Zarabca