Sašo Bertoncelj je za svojo vajo prejel 13,433 točke in zasedel 17. mesto. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je za svojo vajo prejel 13,433 točke in zasedel 17. mesto. Foto: EPA

Bertoncelj, ki je nastopil na že 18. EP-ju, svojem zadnjem v karieri, si je decembra v Mersinu resno poškodoval ramo. Nato je moral dva meseca popolnoma mirovati, preden se je lahko vrnil k treningom. "Šele konec februarja sem začel trenirati, prej sem moral mirovati. Zadovoljen sem, saj sem v teh okoliščinah naredil največ. Škoda, malo prehitro po poškodbi je bilo zame to prvenstvo," je dejal Bertoncelj.

Na koncu mu je do finala zmanjkalo malo več kot pol točke, zasedel pa je 17. Mesto: "Prikazal sem sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke, ker je bila to edina, ki sem jo lahko izvedel. Če bi šel vsaj 16,100, bi morda lahko računal na finale, a to ni bilo realno. Škoda, ni bil problem v prvinah, to mi vse teče, težava je bila v kondiciji. Za to pa je potreben čas, ki ga jaz tokrat nisem imel dovolj na voljo."

Medtem pa je imel drugi slovenski kandidat za finale EP-ja Rok Klavora veliko smolo. Kot je iz Švice sporočil selektor moške vrste Sebastijan Piletič, ni bilo kakšnega padca ali česa podobnega, vendar je Klavoro na ogrevanju pred tekmo po doskoku akrobatike stisnilo v hrbtu, nato pa ni več mogel normalno hoditi. "Lepo je vadil, nato pa po akrobatiki sicer pristal nekoliko globlje v počep, a nič posebnega. Zatem se je sesedel in dejal, da ga je uščipnilo. Ker ni mogel nadaljevati, so ga prepeljali v bolnišnico na slikanje," je pojasnil selektor.

Po opravljenih pregledih v bolnišnici se je iz Basla javil tudi 32-letni telovadec, ki je že pred odhodom na EP napovedal, da bo to njegova zadnja velika tekma kariere. "Pregled s CT-jem je pokazal staro poškodbo razpoke na vretencu. Jutri zjutraj me čaka še pregled z magnetno resonanco, da vidijo, ali je počil disk. Ne vem, kako se je to lahko zgodilo. Pri doskoku sem začutil ostro bolečino v hrbtu in se samo še ulegel," je povedal Ljubljančan.

Na prvenstvu sta nastopila še dva slovenska telovadca. Debitant Nikolaj Božič (12,336) je po besedah Piletiča zelo dobro opravil svoj nastop na parterju, medtem ko je Luki Bojancu (12,033) sama sestava na krogih lepo uspela, vendar je pri seskoku padel. Edini slovenski finale tega EP-ja je že v sredo osvojila telovadka Tjaša Kysselef, ki se je prvič v karieri uvrstila med elitno osmerico.

Bertoncelj ostal brez finala na evropskem prvenstvu