Za Benetta je današnja zmaga tretja etapna v sezoni. "Groenewegen je bil izjemno močan v zadnjih dneh, jaz pa se nisem najbolje počutil. A vedel sem, da je danes moja zadnja šprinterska priložnost, dal sem vse od sebe, fantje pa so mi odlično pomagali v zadnjem kilometru," je bil zmage vesel Bennett.

Sam Bennett je bil najboljši na tretji etapi. Foto: EPA
Sam Bennett je bil najboljši na tretji etapi. Foto: EPA

Groenewegen, ki je danes šprint končal na devetem mestu, je skupno ostal v vodstvu. Zdaj ima šest sekund naskoka pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim, tretji je Španec Luis Leon Sanchez.

Val poškodb, ki je na dirki že razredčil konkurenco, je danes oplazil tudi slovenske predstavnike. Po Rigobertu Uranu, ki si je zlomil ključnico, in Warrenu Barguilu, ki je po zlomu vretenca dirko zapustil z vratno opornico, ter Špancu Gorki Izagirreju, ki si je poškodoval komolec, jo je danes skupil še Domen Novak.

Po padcu na začetku etape je moral na pregled v bolnišnico, iz njegove ekipe Bahrain-Merida pa so sporočili, da ga čaka domače okrevanje. "Ne gre za zlom, ampak za izpah ključnice. Naravnali so jo, Domen se dobro počuti in čuti le manjše bolečine. Lahko se je že vrnil v ekipo in bo zdravljenje nadaljeval doma," je sporočila ekipa.

Od Slovencev na dirki tako ostajajo Kristijan Koren (Bahrain-Merida), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in Simon Špilak (Katjuša). Mezgec je bil danes 20., Koren 65. (oba v času zmagovalca), Špilak pa 134. (+ 2:17). Skupno je Koren 47. (+ 3:07), Mezgec 68. (+ 7:04), Špilak pa 131. (+ 14:16).

 PARIZ-NICA, 3. etapa         
Cepoy-Moulins/Yzeure, 200 km:     
 1. S. BENNETT    IRS   5:16:25 
 2. C. EWAN      AUS     vsi 
 3. F. JAKOBSEN    NIZ       
 4. D. McLAY      VB       
 5. B. COQUARD    FRA    isti 
 6. N. BONIFAZIO   ITA       
 20. L. MEZGEC     SLO       
 65. K. KOREN     SLO     čas 
134. S. ŠPILAK     SLO    2:47 
D. Novak odstopil zaradi poškodbe.   

Skupni vrstni red po 3. etapi:     
 1. D. GROENEWEGEN  NIZ  11:47:44 
 2. M. KWIATKOWSKI  POL    +0:06 
 3. L. L. SANCHEZ   ŠPA    0:11 
 4. P. GILBERT    BEL    0:16 
 5. E. BERNAL     KOL    0:17 
 6. M. TRENTIN    ITA    0:20 
 47. K. KOREN     SLO    3:07