Za Benetta je današnja zmaga tretja etapna v sezoni. "Groenewegen je bil izjemno močan v zadnjih dneh, jaz pa se nisem najbolje počutil. A vedel sem, da je danes moja zadnja šprinterska priložnost, dal sem vse od sebe, fantje pa so mi odlično pomagali v zadnjem kilometru," je bil zmage vesel Bennett.

Sam Bennett je bil najboljši na tretji etapi. Foto: EPA
Sam Bennett je bil najboljši na tretji etapi. Foto: EPA

Groenewegen, ki je danes šprint končal na devetem mestu, je skupno ostal v vodstvu. Zdaj ima šest sekund naskoka pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim, tretji je Španec Luis Leon Sanchez.

Val poškodb, ki je na dirki že razredčil konkurenco, je danes oplazil tudi slovenske predstavnike. Po Rigobertu Uranu, ki si je zlomil ključnico, in Warrenu Barguilu, ki je po zlomu vretenca dirko zapustil z vratno opornico, ter Špancu Gorki Izagirreju, ki si je poškodoval komolec, jo je danes skupil še Domen Novak.

Po padcu na začetku etape je moral na pregled v bolnišnico, iz njegove ekipe Bahrain-Merida pa so sporočili, da ga čaka domače okrevanje. "Ne gre za zlom, ampak za izpah ključnice. Naravnali so jo, Domen se dobro počuti in čuti le manjše bolečine. Lahko se je že vrnil v ekipo in bo zdravljenje nadaljeval doma," je sporočila ekipa.

Od Slovencev na dirki tako ostajajo Kristijan Koren (Bahrain-Merida), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in Simon Špilak (Katjuša). Mezgec je bil danes 20., Koren 65. (oba v času zmagovalca), Špilak pa 134. (+ 2:17). Skupno je Koren 47. (+ 3:07), Mezgec 68. (+ 7:04), Špilak pa 131. (+ 14:16).

  PARIZ-NICA, 3. etapa                 
Cepoy-Moulins/Yzeure, 200 km:          
  1. S. BENNETT        IRS     5:16:25 
  2. C. EWAN           AUS         vsi 
  3. F. JAKOBSEN       NIZ             
  4. D. McLAY           VB             
  5. B. COQUARD        FRA        isti 
  6. N. BONIFAZIO      ITA             
 20. L. MEZGEC         SLO             
 65. K. KOREN          SLO         čas 
134. S. ŠPILAK         SLO        2:47 
D. Novak odstopil zaradi poškodbe.     

Skupni vrstni red po 3. etapi:         
  1. D. GROENEWEGEN    NIZ    11:47:44 
  2. M. KWIATKOWSKI    POL       +0:06 
  3. L. L. SANCHEZ     ŠPA        0:11 
  4. P. GILBERT        BEL        0:16 
  5. E. BERNAL         KOL        0:17 
  6. M. TRENTIN        ITA        0:20 
 47. K. KOREN          SLO        3:07