Dylan Groenewegen je dobil tudi že tri šprinte na Dirki po Franciji. Foto: EPA
Dylan Groenewegen je dobil tudi že tri šprinte na Dirki po Franciji. Foto: EPA

Nizozemec se je veselil tretje zmage letos. V zaključku etape je kolesarjem nekaj preglavic povzročal veter, ki je kakšnih 12 kilometrov pred ciljem razbil glavnino. Priložnost so nekatere ekipe skušale izkoristiti in ujetim kolesarjem v drugi skupini preprečiti priključek. V zadnjih petih kilometrih so se začeli še številni posamični napadi, a je vseeno o prvem junaku dirke odločal šprint.

Italijan Sonny Colbrelli je poskusil predaleč od ciljne črte. Groenewegen je šprint začel po levi strani, Ewan je poskusil mimo Nizozemca po desni, a mu je zmanjkalo le nekaj centimetrov.

Groenewegen najbolje začel dirko Pariz - Nica

Mezgec na cilju v vodilni skupini
Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je pomagal evropskemu prvaku Italijanu Matteu Trentinu in do cilja prišel v času zmagovalca na 55. mestu. Preostali Slovenci so si že prvi dan pridelali zaostanek. Kristijan Koren (Bahrain-Merida) in Simon Špilak (Katjuša) sta bila 114. oziroma 115., oba s skoraj tremi minutami zaostanka. Domen Novak (Bahrain-Merida) je bil 153.

Med kolesarji, ki se sicer borijo za najvišja mesta v skupnem seštevku, so v ozadju končali Italijan Domenico Pozzovivo, Južnoafričan Louis Meintjes, Kolumbijec Miguel Angel Lopez in tudi lanski zmagovalec Španec Marc Soler.

Saint-Germain-en-Laye, 138,5 km:       
  1. D. GROENEWEGEN    NIZ     3:37:35 
  2. C. EWAN           AVS         vsi 
  3. F. JAKOBSEN       NIZ             
  4. S. BENNETT        IRS             
  5. J. DEGENKOLB      NEM        isti 
  6. M. TRENTIN        ITA             
 ...                                   
 55. L. MEZGEC         SLO         čas 
114. K. KOREN          SLO        2:48 
115. S. ŠPILAK         SLO    isti čas 
153. D. NOVAK          SLO        8:50