Bronasta s preteklega SP-ja Monika Hrastnik je na petkovi uvodni dirki svetovnega pokala osvojila peto mesto. Foto: BoBo
Bronasta s preteklega SP-ja Monika Hrastnik je na petkovi uvodni dirki svetovnega pokala osvojila peto mesto. Foto: BoBo

V moški konkurenci sta se na nedeljsko tekmo uvrstila oba Slovenca, Jure Žabjek je bil še tretjič v treh dneh 15., Luka Berginc je končal kot 37. V moški konkurenci je bil najhitrejši Francoz Loic Bruni s časom 3:13,372. Drugi je bil njegov rojak Thibaut Daprela (+1,124), tretji pa Avstralec Troy Brosnan (+1,739). Četrti je bil petkov zmagovalec, Francoz Loris Vergier (+1,875).

Žabjek: Malce z rezervo
"Proga je malo bolj suha kot zjutraj, je pa bolj uničena. Je bolj zahtevno, ampak z vožnjo sem bil zadovoljen. Najboljših 60 se kvalificira, sam pa nisem zaščiten tekmovalec, tako da če bi padel, se ne bi kvalificiral. Vseeno nisem šel 'na polno', sem šel malce z rezervo, ker mi je bolj pomemben nastop kot dober rezultat v kvalifikacijah,
" je za Radio Slovenija dejal Žabjek, sicer 15. kolesar v skupnem seštevku (letos v razvrstitvi štejejo tudi vožnje v kvalifikacijah).

Hrastnik: Upam, da bo suho
Pri ženskah je bila Francozinja Myriam Nicolova hitrejša od Britanke Tahnee Seagrave (+3,895) in Italijanke Eleonore Farina (+6,797). Monika Hrastnik je za zmagovalko kvalifikacij zaostala 11,885 sekunde, druga slovenska predstavnica Špela Horvat pa je s težavami v srednjem delu proge končala na zadnjem, 11. mestu z več kot minuto zaostanka.

"Zadovoljna sem, da sem opravila vožnjo brez padca. Jutri je nov dan. Upam, da bo suho. Dala bom vse od sebe, sem pa kar utrujena. Včeraj pred finalom sem si rekla: 'Oh, samo ta vožnja še.' Potem pa sem se spomnila, da so danes kvalifikacije in nato nova tekma. Ampak saj je za vse enako," je za Radio Slovenija nastop opisala 26-letnica iz Lepe Njive pri Mozirju.

V nedeljo ob 14.10 si lahko na TV Slovenija 2 ogledate prenos spusta moških, po koncu pa sledi posnetek spusta za ženske na drugi tekmi svetovnega pokala v Mariboru v treh dneh.