Marcel Kittel je leta 2014 dobil uvodni šprint Toura in oblekel tudi rumeno majico. Foto: EPA
Marcel Kittel je leta 2014 dobil uvodni šprint Toura in oblekel tudi rumeno majico. Foto: EPA

"Odločitev ni prišla čez noč. Dolgo sem premišljeval o tem. Na splošno sem človek, ki veliko razmišlja in analizira stvari, ki so se zgodile. To mi je pomagalo tudi v športu, zaradi tega sem dosegel veliko uspehov," je poudaril specialist za šprinte, ki je pred časom napovedal, da si bo vzel nekaj odmora, nato pa se vrnil na dirke. Na letošnjem Touru je bil nekaj dni z ekipo Jumbo Visma, a si je očitno premislil.

Z garanjem na kolesu ne more povečati kakovosti življenja
"Zadnje mesece sem se spraševal, ali se še želim žrtvovati, da bi bil dober. Prišel sem do zaključka, da ne. V življenju je še marsikaj drugega kot šport, želim si ustvariti družino, predvsem pa povečati kakovost svojega življenja. Z garanjem na kolesu je to nemogoče. Kolesarstvo sicer obožujem, toda to, kar se od mene zahteva, da sem uspešen, ne mislim več prenašati. Zahvaljujem se vsem, ki so mi v karieri pomagali in me podpirali," je sporočil Nemec, ki se je na začetku leta razšel z ekipo Katjuša Alpecin.

Kittel je v profesionalni karieri, ki jo je začel leta 2011, dosegel 89 zmag, kar 14 etap je dobil na Touru, štirikrat je bil najboljši na Giru in enkrat na Vuelti. V mladinski konkurenci je blestel predvsem v kronometrih, dvakrat je celo postal svetovni mladinski prvak. V članski konkurenci na svetovnih prvenstvih kolajne v posamični konkurenci nima, svetovni prvak v vožnji na čas pa je bil leta 2016 z ekipo Quick Step.

Sina ne bo gledal le prek Skypa
Novembra bo Kittel postal oče, vpisal se bo tudi na univerzo. "Dovolj imam trpljenja. 200 dni na leto sem odsoten od doma. Ne želim gledati svojega sina v naslednjih letih le prek Skypa. Nenehno sem bil utrujen, pogrešal sem družino in prijatelje," je dodal Kittel.