Rick Zabel, Alexander Kristoff in John Degenkolb so na zmagovalnem odru nazdravili s pivom. Foto: EPA
Rick Zabel, Alexander Kristoff in John Degenkolb so na zmagovalnem odru nazdravili s pivom. Foto: EPA
Alexander Kristoff
Alexander Kristoff je v Frankfurtu zmagal tudi v letih 2014 in 2016. Foto: EPA

Kolesarja Katjuše sta bila razred zase v zaključku dirke svetovne serije. Tretje mesto je zasedel Nemec John Degenkolb. V zadnjih 30 km so številni kolesarji neuspešno skušali s pobegi v deževnem Frankfurtu.

Peter Koning, Antoine Warnier, Carl Soballa, Jens Wallays, Twan Castelijns, Brian van Goethem, Dries De Bondt in Nikolaj Trusov so bili v skupini ubežnikov. Privozili so si pet minut in pol naskoka, a 45 km pred ciljem so bili ujeti.

Peter Sagan, Andre Greipel, Marcel Kittel, Simon Špilak in Marko Kump so odstopili pred zaključnim šprintom. Izmed Slovencev je do cilja prišel le Jan Tratnik, ki je končal na 33. mestu, zaostal je 27 sekund.

Kristoff je na cilju pohvalil Zabla, ki gre po poteh slavnega očeta Erika: "Na zadnjem klancu sem imel nekaj težav, a mi je ekipa zelo pomagala in me obdržala med najboljšimi. Brez pomočnikov ne bi imel nobenih možnosti. V središču mesta mi je pomagal Rick Zabel. Na srečo je bil on moj pomočnik, saj mislim, da bi sicer zmagal!"

Bouhanni jo je po padcu dobro odnesel
Francoski kolesar Nacer Bouhanni, ki je grdo padel na nedeljski preizkušnji Dirke po Yorkshiru, se ni huje poškodoval. Njegova ekipa Cofidis je sporočila, da je ostal cel, posledice padca so bile le močan pretres možganov.

Na nedeljski dirki je 26-letni Francoz padel 25 kilometrov pred ciljem in obležal nezavesten. Že v reševalnem vozilu se je nato zavedel, noč je preživel v bolnišnici, danes pa je po zdravniškem pregledu znano, da nima nobenega zloma.

"Nacer Bouhanni nima ničesar zlomljenega. Dobil je le grd pretres možganov. Danes je bil še vedno omotičen in ima nekaj težav z vidom," so sporočili iz Cofidisa in dodali, da ga bodo v zdravniški oskrbi zadržali še vsaj 48 ur, če bi se pojavili kakšni zapleti.

Končni vrstni red, 215,7 km:           
  1. A. KRISTOFF       NOR     5:29:32 
  2. R. ZABEL          NEM             
  3. J. DEGENKOLB      NEM         vsi 
  4. J. P. DRUCKER     LUK             
  5. P. LIGTHART       NIZ             
  6. J. J. LOBATO      ŠPA        isti 
  7. J. STUYVEN        BEL             
  8. M. RICHEZE        ARG             
  9. M. KREDER         NIZ             
 10. B. SWIFT           VB         čas 
 ...                                   
 33. J. TRATNIK        SLO        0:27 
                                       
Simon Špilak in Marko Kump sta odstopila.