Pogačar se v UAE-ju počuti kot doma. Foto: AP
Pogačar se v UAE-ju počuti kot doma. Foto: AP

Tadej Pogačar je ob tem povedal: "V tej ekipi se počutim kot doma. Tu vlada posebno vzdušje med vodstvom, kolesarji in vsemi, ki so vpleteni v delovanje. Ekipa mi je pokazala veliko zaupanje, za kar sem jim hvaležen. Delam trdo in zavzeto, da se jim s tem oddolžim. Upam, da je pred nami še veliko uspešnih sezon."

Sorodna novica Šampionski začetek sezone: Pogačar petič v karieri dobil večdnevno dirko

Pogodbo podaljšali že tretjič
S podpisom je bil presrečen tudi prvi mož ekipe Mauro Gianetti: "Res smo zadovoljni, da smo se dogovorili za podaljšanje. On trdno verjame v naš projekt, mi pa v njegove sposobnosti. Pogodbo podaljšujemo že tretjič, kar kaže našo zavezo, da ekipo gradimo okrog Tadeja. Ustvarjamo močno ekipo, ki je povezana, v njej pa vlada dobro vzdušje. Česa takega v kolesarstvu sam še nisem doživel. Res sem ponosen."

Tako dolge pogodbe so prava redkost
V kolesarstvu so tako dolge pogodbe prava redkost, po podatkih procyclingstats.com je to najdaljša pogodba, ki je trenutno v veljavi. V celotnem World Touru je imel prej pogodbo za leto 2025 le še Španec Juan Ayuso (UAE). Pri Ineosu ni kolesarja, ki bil imel pogodbo za leto 2024. Pri Jumbu ima za 2024 pogodbo podpisano le Wout Van Aert.

Pogačar je sicer ravno danes sodeloval na našem portalu Športni SOS, kjer je postavil jubilejno 1700. vprašanje.

Sorodna novica Tadej Pogačar kliče SOS: Kako dolge so športne kariere?