Tadej Pogačar je v letošnji sezoni presegel vsa pričakovanja. Foto: EPA
Tadej Pogačar je v letošnji sezoni presegel vsa pričakovanja. Foto: EPA

Največje dirke po 14 letih tako ne bo, saj organizatorji ne vidijo možnosti, da bi zbrali dovolj denarja. "To je bila za nas zelo težka odločitev. Toda poslovni temelji so se v zadnjih 14 letih, odkar poteka, močno spremenili. Vsako leto je bilo težje pripraviti tekmovanje. Zato moramo temeljito razmisliti o prihodnosti dirke," je v sporočilu za javnost pojasnila Kristin Klein, predsednica Dirke po Kaliforniji. Izrazil je upanje, da bi lahko dirko ponovno organizirali leta 2021.

Pogačar je maja letos zmagal v Kaliforniji. To je bil za 21-letnega člana ekipe UAE Emirates največji uspeh v karieri in druga skupna zmaga med profesionalci. Pozneje je dokončno zablestel na Dirki po Španiji, kjer je bil skupno tretji, bil najboljši med mladimi kolesarji, dobil pa je tudi tri etape.

Pogačar si je rumeno majico vodilnega na letošnji pentlji po Kaliforniji prikolesaril z zmago v kraljevski šesti etapi, predzadnji na dirki. Tam je na vzponu na Mt. Baldy v napetem obračunu ugnal Kolumbijca Sergio Higuita, ki je bil na koncu drugi. Postal je najmlajši zmagovalec dirke najvišjega razreda.