Na Giru naj bi bil Ekvadorec kapetan Ineosa, svoje nove ekipe, v katero je pred sezono prestopil iz Movistara. Carapaz je z veseljem sprejel odločitev ekipe, ki ga je uvrstila med nastopajoče na Giru.

26-letni Richard Carapaz med predstavitvijo svojega kolesarskega kluba februarja letos v glavnem mestu Ekvadorja Quitu. Foto: EPA
26-letni Richard Carapaz med predstavitvijo svojega kolesarskega kluba februarja letos v glavnem mestu Ekvadorja Quitu. Foto: EPA

To pomeni, da mu ne bo treba pomagati kapetanom na Touru, na katerem ekipa enakovredno računa na Britanca Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa in lanskega zmagovalca Kolumbijca Egana Bernala.

Vrnitev v Evropo na začetku poletja
Ekvadorec, ki je lani v skupnem seštevku Gira ugnal Italijana Vincenza Nibalija in Slovenca Primoža Rogliča, je krizo preživljal v domovini. Zdaj načrtuje, da se bo na začetku poletja vrnil v Evropo na treninge. Septembra naj bi nastopil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

Postal sem zvezdnik, a ostajam na trdnih tleh
Carapaz si želi ponoviti lanski uspeh, ki mu je spremenil življenje, postal je nacionalni junak. "Postal sem zvezdnik, a ostajam na trdnih tleh. Rad delam iste reči, kot sem jih pred tem. Rad tudi pomagam otrokom. Pandemija nas je prizadela, a živim v odročnem območju, kjer je bilo število okužb majhno. Imel sem srečo, da sem lahko ostal z družino in nadomestil čas, ki ga izgubljam med sezono," je dejal Carapaz.

Vinokurov: Če ne bo dirk, grozi propad ekipe
Aleksander Vinokurov, nekdanji kolesarski as, zdaj pa športni direktor ekipe Astana, pa je izrazil bojazen, da bo njegova ekipa propadla, če letos zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo mogoče izvesti sezone. Astana je svojim kolesarjem znižala plače, prvi imeni Danec Jakob Fuglsang in Kolumbijec Miguel Angel Lopez sta se morala odreči 30 odstotkom prejemkov, brez dela denarja je ostalo tudi osebje. Klub, ki ga v večini sponzorira država, je v slabem finančnem stanju, pika na i koncu obstoja, pa bi bila morebitna sezona brez tekmovanj. "Leto moramo preživeti, če ne bo dirk, bo za kolesarjenje zapleteno. Ali bo moja ekipa v nevarnosti, če ne bo dirk? Mislim, da tako kot vsaka ekipa. Sponzorji želijo prepoznavnost in prav vsem se lahko zgodi, da izginejo," meni olimpijski prvak iz leta 2012.