Jan Tratnik je sezono začel z devetim mestom na kronometru. Foto: Reuters
Jan Tratnik je sezono začel z devetim mestom na kronometru. Foto: Reuters

Zmage se je razveselil Norvežan Edvald Boasson Hagen (12:55), Idrijčan je bil 18 sekund počasnejši.

Na drugo mesto se je uvrstil Španec Ion Izagirre, ki je zaostal pet sekund, na tretje pa Nemec Tony Martin z zaostankom sedmih sekund.

Na četrtem mestu je prvo od petih etap končal Belgijec Dylan Teuns, še en novinec v vrstah Bahrain-Meride.

Preostali Slovenci so na kronometru, ki se je nekoliko navkreber postavil le v zaključku, končali bolj v ozadju. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 37. (+0:36), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) 84. (+0,59), Kristijan Koren (Bahrain-Merida) pa 119. (+1:20).

V mislih Thomasa samo Tour
Zmagovalec lanske Dirke po Franciji, Valižan Geraint Thomas, je ovrgel namige, da bo letos nastopil na Dirki po Italiji. Glavni cilj sezone bo tako znova Tour de France, kjer si želi biti v najboljši formi in ubraniti zmago.

"Giro je nedokončan posel, o tem bom še razmišljal. Mogoče bom na njem dirkal prihodnje leto. Letos je v mojih mislih samo Tour," je povedal Thomas.

"Če ne bi leta 2018 zmagal na Touru, bi mogoče razmislil o dvojčku Giro-Vuelta, toda z zmago na Touru in pripadajočo številko 1 na hrbtu bi bil žalosten, če se ne bi vrnil in dal od sebe 100 odstotkov," je še dejal zvezdnik Skya.

Britanska ekipa je prejšnji mesec sporočila, da bo Chris Froome prav tako vse stavil na skupno zmago na Touru, zmage na Giru pa ne bo branil.

Na Giru bodo letos med drugim tekmovali Primož Roglič, Tom Dumoulin, svetovni prvak Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, zmagovalec lanske Dirke po Španiji Simon Yates ter obetavna Egan Bernal in Miguel Angel Lopez.