Kolesarji so se pomerili na trenažerjih v svojih domovih. Foto: Reuters
Kolesarji so se pomerili na trenažerjih v svojih domovih. Foto: Reuters
Roglič in Pogačar sta se vrnila v domovino

Najboljša slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se po poročanju portala 24ur.com z zasebnim letalom iz Monaka skupaj vrnila v Slovenijo. Oba se počutita dobro.

13 kolesarskih asov se je pomerilo na trenažerjih v svojih domovih. Uprizorili so zadnjih 32 kilometrov dejanske trase, s simulacijami treh zahtevnih vzponov.

Van Avermaet, olimpijski prvak iz Ria de Janeira 2016 in specialist za klasike, je s povprečno hitrostjo več kot 40 kilometrov na uro na cilj prišel z 20 sekundami prednosti pred rojakom Oliverjem Naesonom. Še sekundo več je zaostal Irec Nicolas Roche.

Dirka je bila polna komičnih vložkov, tako so Avstralcu Michaelu Matthewsu na tla padle računalniške naprave, v ozadju pa se je zaslišal jok njegovega sina.

"Zabavno je bilo. Brez pretiravanja mislim, da smo se vsi imeli dobro. Seveda dirke ne moremo primerjati s pravo, a ideja je dobra. Dal sem vse od sebe, že dolgo nisem imel tako visokega srčnega utripa," je iz svoje podstrešne sobice sporočil Van Avermaet, kolesar poljske ekipe CCC, ki zaradi pandemije novega koronavirusa preživlja težke dni. Kolesarjem so namreč zaradi krize znižali plače, nekaj spremljevalnega osebja pa tudi odpustili.

Poleg omenjenih so na dirki sodelovali še Thomas De Gendt, Jasper Stuyven, Remco Evenepoel, ki je nekaj časa bežal pred zasledovalci, Tim Wellens, Wout Van Aert, Mike Teunissen, Zdenek Štybar, Yves Lampaert in lanski zmagovalec dirke Alberto Bettiol. V takem vrstnem redu so se tudi razvrstili za najboljšimi tremi, medtem ko je Matthews ostal brez uvrstitve.

Virtualna Dirka po Flandriji v treh minutah