Brent Van Moer je slavil eno največjih zmag v karieri. Foto: ASO
Brent Van Moer je slavil eno največjih zmag v karieri. Foto: ASO

Belgijec je bil sicer sprva del štiričlanskega pobega in je napadel na paru vzponov v zadnjem krogu.

Geraint Thomas naj bi bil eden izmed glavnih kandidatov za zmago na letošnjem Touru. Foto: Reuters
Geraint Thomas naj bi bil eden izmed glavnih kandidatov za zmago na letošnjem Touru. Foto: Reuters

S tem je seveda tudi prevzel skupno vodstvo. Dirka ima osem etap, na njem pa ni Slovencev. Slab mesec pred začetkom Dirke po Franciji je na njej kar nekaj uglednih imen, ki se pripravljajo na Tour, med njimi so Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Nairo Quintana, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk ...

V ponedeljek kolesarje čaka razgibana trasa na 173 kilometrih med Brioudom in Sauguesom.

Maestri prvi na Gorenjskem

Na slovenskih cestah pa je bila velika nagrada Gorenjske, kjer je slavil Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane). Dirka je potekala med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem. Italijan je dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Maestri dobil VN Gorenjske

Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain. "Malo nepričakovano sem se znašel tako zgodaj v begu. Složni smo bili do zadnjih petih kilometrov, varčeval sem moči za sprint, a se mi na koncu ni povsem izšlo. Bil sem četrti, a vseeno je to dobra popotnica za Dirko po Sloveniji," je nastop ocenil danes najboljši slovenski kolesar.

Per je bil edini Slovenec med najboljšo deseterico, od 12. do 15. mesta so se zvrstili Robert Jenko (mebloJOGI Pro-concrete), Gorazd Per (Union Raiffeisen), Gašper Katrašnik (Adria Mobil) in Andi Bajc (Felbermayr - Simplon Wels).