26-letni Franjo Prce, ki se najboljše znajde na položaju osrednjega branilca, je nazadnje nastopal za indijski prvoligaški klub East Bengal.

Koper pa je po izteku posoje odkupil Ivana Novoselca, ki je pred prihodom k rumeno-modrim igral za Varaždin.

Baš prihaja v Radomlje ...
Skok v Radomlje, kjer imajo novega vratarja. Poleg Emila Velića bo vratarsko vlogo po novem opravljal tudi Luka Baš. 20-letni Trboveljčan je lansko sezono branil za ljubljansko Ilirijo. V drugi slovenski ligi je za najstarejši slovenski klub zbral 16 nastopov in mrežo šestkrat ohranil nedotaknjeno. Baš je branil tudi za mlado reprezentanco Slovenije v kategorijah do 15, 16 in 17 let. Radomljam se je sicer pridružil tudi Leon Sever, ki je prišel kot prost igralec. 24-letnik iz Izole je v prejšnji sezoni igral za ljubljanski Bravo, pred tem pa je bil kratek čas član turške Manise, v katero je prestopil iz sežanskega Tabora.

... Zapušča pa Mrkonjić
Hrvaški nogometaš Tomislav Mrkonjić pa se iz Radomelj seli na Nizozemsko k Zwolleju. 28-letni napadalec je k Radomljam prišel v zimskem prestopnem roku iz vrst Croatia Zmijavci, v spomladanskem delu pa je bil eden boljših posameznikov kluba, ki je preteklo sezono končal na šestem mestu.

"Prestop je več kot zadovoljil vse vpletene strani. Klubu je na ta način uspelo prodati igralca, ki je tu preživel le šest mesecev. To je še en dokaz, da so Radomlje odlična sredina za razvoj potencialno vrhunskih igralcev," so zapisali pri Radomljah.

Balkovec menja klub, a ostaja v Turčiji
Slovenski nogometni reprezentant Jure Balkovec pa je v Turčiji zamenjal klub. 27-letnik je dve sezoni igral za Karagümrüku, zdaj pa je z Alanyasporom podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni, so zapisali pri turškem klubu.

Pri Alanyasporu, ki je preteklo sezono končal na petem mestu prvenstvene razpredelnice, bo imel Balkovec družbo reprezentančnega kolega Mihe Mevlje. "Mislim, da sem naredil korak naprej, da sem na višji ravni, pred mano je novo obdobje. Potrudil se bom za to ekipo," je ob podpisu za klubsko spletno stran dejal slovenski reprezentant.