Marcus Brown je še enkrat upravičil naziv ostrostrelca najvišje kakovosti. Foto: EPA
Marcus Brown je še enkrat upravičil naziv ostrostrelca najvišje kakovosti. Foto: EPA
Izjava Gorana Juraka za MMC
Izjava Borisa Gorenca za MMC

In z njim v 11. krogu Evrolige tudi teoretično izgubo petega mesta v skupini A. Za to je bil najbolj zaslužen izkušeni ameriški branilec v litovskem dresu Marcus Brown, ki je tivolskemu občinstvu pripravil nadaljevanje strelskega šova v stilu Terrella McIntyra. Sienin organizator igre je pred tremi krogi v zadnji četrtini dosegel kar 14 točk, tudi štiri trojke, Brown pa je tokrat Olimpijin koš začel polniti že v tretjem delu.

Brown zmajem skupno nasul 50 točk
Do takrat ni dosegel niti točke, nato pa kar 21 in litovski seriji 25:12 ter 28 točkam na prvem medsebojnem obračunu v Kaunasu zdaj dodal še 22. "Brown je še enkrat pokazal, kako kakovosten je, kljub temu da do tretje četrtine ni dal koša, na koncu pa nas v bistvu sam premagal. Če ekipa vseskozi ni 100-odstotno osredotočena nanj, se lahko zgodi to, kar se je nam," je po dvoboju poklapano govoril Boris Gorenc z nogama v zabojnikih z ledom.

Najlepše igrati v polnem Tivoliju
Leta pač naredijo svoje, a Olimpijina desetica se je borila do zadnjih moči ob vnovičnem stiku s Tivolijem. So bili posebni občutki? "Seveda so bili. Vedno je najlepše igrati doma, predvsem v polnem Tivoliju. Malo sem žalosten, ker še vedno ne morem pomagati ekipi, tako kot bi lahko. Mislim, da bo čez treninge tudi napredek prišel," je odgovoril Gorenc, ki mu je trener Djikić že na drugi tekmi po dolgotrajni poškodbi namenil izdatno minutažo, v obrambi pa Browna. Krila sta ga tudi Goran Dragič in Ronell Taylor, a je bil za vse tri najboljši strelec v zgodovini Evrolige prevelik zalogaj.

Srbski trener bleščeče igre sicer v treh dneh seveda ni mogel prinesti, navijači pa so po treh zaporednih evroligaških porazih pričakovali vsaj zmagovito. Ob visoki motivaciji in borbenosti je bilo tudi taktičnih sprememb malo. Ena od njih je bila hitra peterka z Markom Miličem in Jasminom Hukićem pod košem, v začetno peterko se je vrnil Mirza Begič.

Kako do Top 16?
Olimpiji zdaj ostane boj za Top 16 le še preko najboljšega šestouvrščenega moštva v predtekmovalnih skupinah, kjer pa imajo tekmeci (Cibona, Lottomatica, Partizan) zmago več in boljšo razliko v koših. Zmaje čakajo še tekme z Virtusom doma in Tau Ceramico ter Prokomom v gosteh, Olimpijini tekmeci v zadnjih krogih pa igrajo takole:

Cibona:
Cibona - Maccabi
Le Mans - Cibona
Cibona - Lietuvos Rytas

Lottomatica:
Lottomatica - Partizan
Barcelona - Lottomatica
Lottomatica - Chorale Roanne

Partizan:
Lottomatica - Partizan
Partizan - Bamberg
Fenerbahče - Partizan

Ž. K.

Izjava Gorana Juraka za MMC
Izjava Borisa Gorenca za MMC