Koper Primorska je aktualni državni prvak in trikratni zaporedni zmagovalec pokalnega tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Koper Primorska je aktualni državni prvak in trikratni zaporedni zmagovalec pokalnega tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com

"Novica, da komisija za licenciranje pri Košarkarski zvezi Slovenije Košarkarskemu klubu Koper Primorski ni podelila licence za nastop v 1. SKL, je v klubu še vedno sveža. Trenutno delujoča delovna skupina kluba se je sicer sestala takoj, bo pa po prejetju odločbe komisije za licenciranje ustrezno ravnala, takoj pristopila h konkretnemu reševanju še tistih kriterijev, ki niso bili ustrezno rešeni do zdaj, ter v predpisanem roku pritožbenemu senatu za licenciranje podala ustrezno dokumentacijo. Za reševanje je klub odgovoren tudi do svojih sponzorjev, pokroviteljev, podpornikov, navijačev, do tistih, s katerimi so dogovori urejeni," je v sporočilu za javnost zapisal klub.

Sorodna novica Koper Primorska brez licence za 1. SKL

"Košarkarski klub Koper Primorska verjame, da bo pozitivno rešil postopek in bo še vedno v druščini slovenskih prvoligašev v naslednji sezoni," je še dodal aktualni državni prvak, ki ima kljub finančnim težavam za seboj uspešno sezono, saj se je ob debiju dobro predstavil v Ligi ABA, hkrati pa je februarja ubranil pokalno lovoriko.

V četrtek je Košarkarska zveza Slovenije sporočila, da klub Koper Primorska ni prejel licence za sezono 2020/21, saj ni izkazal izpolnitve nekaterih obveznih finančnih meril. Klub na izdano odločbo z novimi dokazili in v predpisanem roku lahko vloži pritožbo na pritožbeni senat, sicer pa v tekmovalni sezoni 2020/21 lahko nastopi v 4. SKL. Primorska je imela že v lanski šampionski sezoni finančne težave, ki so se potencirale letos, ko je med sezono Bonifiko zapustila polovica moštva. Zaradi dolgov je ogrožen celo obstoj kluba, ki je zgolj štirih letih dosegel izvrstne rezultate.