Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca po prosti sredi vadi v Mariboru, kjer ima selektor Dzordzis Dikeulakos na voljo 14 igralk, ki vstopajo v sklepno fazo priprav. Pod Pohorjem bodo do nedelje, nato pa se bodo preselile v Ljubljano in trenirale na prizorišču EuroBasketa. Prihodnji teden jih čakata še zadnji dve pripravljalni tekmi.

Obe srečanji bodo odigrale proti Črni gori, naslednji četrtek v Stožicah, dan pozneje pa na Planini v Kranju. Selektor je s prizadevnostjo košarkaric zadovoljen, zadnje pripravljalne tekme pa so pokazale, da uspešno napredujejo. Na parketu je opazno vse več povezanosti, igralnih principov v obrambi ter uigranih akcij v napadu. Glede na primanjkljaj centimetrov pod samim obročem strokovni štab še naprej veliko kombinira in išče ideje ter rešitve, kako posamezno igralko uporabiti na čim več igralnih položajih.

"Prost dan smo dekleta izkoristila za počitek. Vstopamo namreč v zaključno fazo priprav in zavedamo se, da nas v Mariboru čaka še kar nekaj zahtevnih treningov. Največ poudarka namenjamo odpravi napak, ki se kažejo v naši igri, hkrati pa uigravamo različne taktične zamisli trenerskega štaba. Dnevi minevajo v odličnem vzdušju, misli pa nam počasi uhajajo tudi že proti samemu prvenstvu," je dejala Lara Kozina Bubnič.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Vse tekme skupinskega dela v Stožicah bo Slovenija odigrala ob 18.00.


Skupina C, Stožice

1. krog, četrtek, 15. junija, ob 18.00:
VELIKA BRITANIJA – SLOVENIJA
Ob 20.45:
NEMČIJA – FRANCIJA

2. krog, petek, 16. junija, ob 15.00:
FRANCIJA – VELIKA BRITANIJA
Ob 18.00:
SLOVENIJA – NEMČIJA

3. krog, nedelja, 18. junija, ob 12.15:
NEMČIJA – VELIKA BRITANIJA
Ob 18.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA