Eva Lisec je bila z 19 točkami najučinkovitejša. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Lisec je bila z 19 točkami najučinkovitejša. Foto: www.alesfevzer.com

Z odlično tretjo četrtino (20:10) so si Slovenke priigrale lepo izhodišče pred odločilno četrtino (61:56), v kateri pa so dosegle le devet točk (9:16). Poznalo se je, da je selektor Dzordzis Dikeulakos zadnjo četrtino načrtno odigral brez vseh treh ključnih igralk, Teje Oblak, Eve Lisec in Zale Friškovec.

"Zadovoljen sem z večino prijateljskih tekem. Danes smo šele v tretji četrtini našli pravi ritem, v zadnjem delu pa sem želel videti, kako se bodo mlajše, manj izkušene igralke odrezale v izenačeni končnici. Kljub porazu si vse zaslužijo pohvale. Misli smo zdaj že usmerili v prvi dve tekmi na EP-ju, ki bosta verjetno odločilni za preboj v nadaljnje tekmovanje," je povedal Dikeulakos.

Z 19 točkami je bila prva strelka Eva Lisec (met iz igre 7/12). Teja Oblak je prispevala 11 točk in osem podaj. Pri gostjah sta bili s po 15 točkami najučinkovitejši Natasha Mack in Jelena Vučetić.

Na četrtkovi tekmi v Stožicah je Slovenija Črno goro premagala s 73:60.

Evropsko prvenstvo bo med 15. in 25. junijem. Slovenija bo v skupinskem delu igrala z Britankami, Nemkami in Francozinjami.

Črnogorke v napeti končnici v Kranju premagale slovenske košarkarice
Poklon Rebeki Abramovič

Tekmo v dvorani Planina sta domači klub Triglav in Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za poklon nekdanji reprezentantki in rekorderki po doseženih točkah v državnem prvenstvu Rebeki Abramovič, ki je končala športno pot. Šopek rož ter spominski dres slovenske reprezentance ji je predala aktualna kapetanka Teja Oblak.

Pripravljalna tekma, Kranj:
SLOVENIJA – ČRNA GORA
70:72 (20:27, 21:19, 20:10, 9:16)
300; Lisec 19, Jakovina 13, Oblak 11, Friškovec in Kozina Bubnič po 6; Mack in Vučetić po 15, Mujović 12.