Imena, ki bodo letos sprejeta med slovito druščino, so po navadi sporočili med dogodkom Final Four Lige NCAA, letos pa so jih zaradi novega koronavirusa prek televizijske hiše ESPN. Foto: AP
Imena, ki bodo letos sprejeta med slovito druščino, so po navadi sporočili med dogodkom Final Four Lige NCAA, letos pa so jih zaradi novega koronavirusa prek televizijske hiše ESPN. Foto: AP

Slovesnost bo potekala 29. avgusta v Springfieldu, kjer stoji košarkarski Hall of Fame. Ko so leta 2016 Bryant, Duncan in Garnett, najbolj zveneča imena letošnjih slavljencev, končali kariero, je bilo jasno, da je bila to ena najboljših in najtrofejnejših generacij do zdaj. Prireditev ob počastitvi teh sijajnih karier bo v zvezni državi Massachusetts minila v znamenju spomina na Kobeja, ki je umrl konec januarja v tragični nesreči helikopterja.

Trojica je pustila v Ligi NBA neizbrisen pečat. Gre za ene najboljših košarkarjev zadnjih 25 let. Bryant, ki je 20 let nosil dres Lakersov, je osvojil pet šampionskih prstanov, leta 2008 je bil izbran za MVP-ja lige, dvakrat pa tudi za najkoristnejšega posameznika finala. Tudi Duncan, ki je 19 let igral za San Antonio, je petkrat postal prvak najmočnejše lige na svetu. Trikrat je bil MVP finala, v letih 2002 in 2003 pa rednega dela sezone. Garnett je v 21 sezonah igral za Minnesoto, Boston in Brooklyn. S Celticsi je leta 2008 osvojil šampionski prstan, istega leta je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca v ligi, štiri leta prej pa je bil MVP rednega dela.

Tomjanovich je bil odličen košarkar, pri Houstonu so celo upokojili njegov dres, kot trener pa je Rocketse popeljal do dveh naslovov prvaka. Tamika Catchings velja za eno najboljših košarkaric v zgodovini. Nekdanja igralka moštva Indiana Fever je prva po številu ukradenih žog v zgodovini Lige WNBA, ob tem pa še tretja po številu točk in skokov. Kim Mulkey je žensko ekipo univerze Baylor popeljala do treh naslovov v Ligi NCAA, Barbara Stevens že od leta 1986 deluje na univerzi Bentley, Sutton pa je bil štirikrat izbran za najboljšega trenerja v Ligi NCAA. Baumann je bil 16 let generalni sekretar Fibe, leta 2008 je umrl zaradi posledic srčne kapi.