Vlado Ilievski je zadel 4 od 5 trojk, vendar pri metu za dve ni blestel (1/6). Skupaj je dosegel 16 točk in imel 6 podaj, a tudi 6 izgubljenih žog. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vlado Ilievski je zadel 4 od 5 trojk, vendar pri metu za dve ni blestel (1/6). Skupaj je dosegel 16 točk in imel 6 podaj, a tudi 6 izgubljenih žog. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik (10 točk) je zgrešil vse tri mete za tri točke. Foto: Sandi Fišer
Ljubljančani izgubili dramo v Atenah

Privrženci zmajev bodo še dolgo vrteli zadnje trenutke rednega dela, ko je razapadlo vse, za kar so ljubljanski košarkarji garali vso tekmo. Prehiter prekršek (že po 4 sekundah) Markote nad Diamantidisom, ki je zadel oba prosta meta, nato še izgubljena žoga Gregoryja, po kateri je grški kapetan tri desetinke pred koncem izsilil podaljšek, kjer je bila šokirana Union Olimpija bolj ali manj statist (95:88).

Atene nedotakljive tudi sedmič
Igralci so bili v slačilnici razumljivo poklapani, saj je bila ta ekipa najbliže atenskemu uspehu, ki se je izmuznil tudi veliko bolj opevanim Olimpijinim generacijam. Tudi tisti leta 1997, ki jo je Zmago Sagadin popeljal na zaključni turnir v Rim. Takrat so Dušan Hauptman, Roman Horvat, Marijan Kraljevič, Jaka Daneu, Ivica Jurkovič, Slavko Duščak, Marko Tušek, Vladimer Stepania, Gregor Hafnar, Marko Milič, Darren Henrie in Arriel McDonald izgubili 75:67.

Pred včerajšnjim sedmim gostovanjem pri Panathinaikosu je bila Olimpija še najbližje uspehu v sezoni 2002/2003, ko je ekipo vodil Tomo Mahorič. Takrat so Ljubljančani vseskozi dihali za ovratnik evropskim prvakom in bili na pragu senzacije, a je Vladimer Boisa ob zvoku sirene zgrešil trojko za zmago. Bilo je 65:63. Člana takratne ekipe, v kateri so ključne vloge igrali Marino Baždarić, Goran Jurak, Boisa, Roberts Štelmahers in Pero Dujmović, sta bila tudi Ilievski in Ožbolt.

Zdovc prevzel krivdo nase
Trener Jure Zdovc je po infarktni končnici prevzel odgovornost nase: "Zaslužili bi si zmago, a smo se je ustrašili. Na koncu smo le poskušali braniti razliko, namesto da bi igrali na zmago. To je bila velika napaka. Počutim se krivega, ker nisem vzel minute odmora, saj igralci niso vedeli, kaj naj naredijo. V ključnih trenutkih ni bilo komunikacije, kar je Diamantidis izkoristil in s trojko spremenil potek srečanja."

Obradović: Imeli smo srečo
Trener Panathinaikosa Željko Obradović pa je povedal: "Imeli smo srečo. V naši igri ni bilo potrebne energije. Predvsem smo slabo igrali v napadu, kjer nam je Olimpija puščala veliko prostora, mi pa sploh nismo poskušali s prodori. Res smo imeli 18 napadalnih skokov, a imeli tudi ogromno izgubljenih žog. Diamantidis je bil izvrsten v zadnji minuti. Ne vem, koliko točk je dosegel, vendar je bil ključen igralec. V prihodnje moramo igrati bolje. Premagamo lahko vsako ekipo v Evropi, ampak ne s tako igro."

Četrti podaljšek zmajev na osmih tekmah
Olimpija je na osmih tekmah letošnje Evrolige igrala že četrti podaljšek. Dva je dobila, enega remizirala in enega izgubila. Po statističnem indeksu so pri Grkih izstopali Diamantidis (16 točk, 11 podaj - indeks 26), Fotsis (17, 9 skokov - indeks 24) in Batiste (14, 10 skokov - indeks 20). Pri Ljubljančanih je imel najboljši indeks Sašo Ožbolt (15, 5 skokov, 8 izsiljenih prekrškov - indeks 16).

Ljubljančani izgubili dramo v Atenah