Izbor košarka
www.alesfevzer.com
Mirza Begić pravi, da je največja težava Olimpijine ekipe veliko število tekem. Pravi, da je sicer dovolj svež, da se bo lahko spopadel s tremi tekmami na teden. Foto: www.alesfevzer.com
www.alesfevzer.com
Erazem Lorbek je igral za Olimpijo v mlajših selekcijah, v članski ekipi pa nekdanji košarkar Barcelone in CSKA-ja ni nikoli zaigral. Foto: www.alesfevzer.com
www.alesfevzer.com
Med tednom se je poškodoval Domen Lorbek. Čeprav gre za koleno, s katerim je imel že ogromno težav, pa poškodba ni težja in odsotnost ne bo daljša. Foto: www.alesfevzer.com
www.alesfevzer.com
Roman Lisac je dejal, da želijo že letos sestaviti ogrodje ekipe za prihodnjo sezono. Moštvo, ki bo poleti le še nekoliko dodelano, bo po njegovih besedah že od prvega dne v celoti na voljo trenerju. Foto: www.alesfevzer.com
www.alesfevzer.com |Zoran Martić bo drugič vodil Olimpijo v Ligi prvakov.
Direktor kluba je povedal, da je vse več mladincev navzočih na treningih in je cilj, da pripeljejo tudi nadarjene mlade košarkarje v klub. Želja je tudi, da vsako sezono potegnejo kakšnega iz mladinskega pogona v prvo moštvo. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Begić: Končno ima Olimpija strokovno in finančno močno upravo

Bo tudi Erazem Lorbek oblekel dres Olimpije?
19. januar 2018 ob 16:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Petrol Olimpija je registrirala tri nove košarkarje, Mirzo Begića, mladega Issufa Sanona in tudi Erazma Lorbka, ki lahko zeleno-beli dres obleče bodisi v Ligi ABA bodisi v Ligi Nova KBM.

V tem trenutku je največja okrepitev zmajev 216 centimetrov visoki Begić, ki bo, kar je kot največji slabosti svoje vrste izpostavil novi trener Zoran Martić, nedvomno popravil ljubljansko obrambo in skok. 32-letni izkušeni center je tretjič postal igralec članskega moštva Olimpije, za katero pravi, da je njegov klub, v Stožicah pa želi nekdanji slovenski reprezentant tudi končati kariero.

"Lepo je biti doma in zaigrati za svoj klub. Zahvalil bi se direktorju in predsedniku, ki sta mi dala priložnost, da kariero končujem v klubu, kjer sem se začel resno ukvarjati s košarko. Lepo je videti, da ima Olimpija končno močno upravo tako po finančni kot strokovni plati. Kot vedno bom dal vse od sebe, da čim bolj pomagam ekipi za čim boljši rezultat. Z ekipo treniram dober teden. Nisem še optimalno pripravljen, a verjamem, da bom kmalu. Tako kot za trenerja je tudi zame vse novo. Mislim, da ekipa ima kakovost in potencial. Edina težava je, da je preveč tekem, ni časa ne za počitek ne za pravi trening in to se pozna," je ob vrnitvi v zmajevo gnezdo povedal Begić.

Begić: Olimpija je imela prednost, ker je moj klub
V Bijeljini v Bosni in Hercegovini rojeni košarkar, ki je med drugim igral tudi za Real Madrid, Baskonio, Olympiacos in Žalgiris, je končal kratkotrajno epizodo v Iranu. Glavni razlog za odhod je bila družina, saj ni želel biti toliko časa ločen od nje, pri vrnitvi v Evropo pa je imela prednost Olimpija: "Poleti sem se slišal z Zupančičem, ki je bil tedaj direktor Olimpije, a je potem prišla ponudba iz Irana, ki je bila finančno precej ugodnejša, in sem se odločil zanjo. Sicer pa veste, kako je s košarko v vsej Aziji. Z izjemo Kitajske je raven zelo slaba. Zdaj sem imel tudi nekaj ponudb iz Turčije in Italije. Slišal sem se tudi z Avanzom iz Primorske, s katerim se poznava iz reprezentance, toda vedno sem dal prednost Olimpiji, saj je to moj klub. Upam, da bo tudi zadnji v karieri."

"Prejšnji teden smo sklenili pogodbo z Mirzo, a je obstajala možnost, da bi se kaj zataknilo glede papirjev. Veseli nas, da smo vse dobili od Fibe, saj je bila iranska zveza neodzivna. Veseli smo in ponosni, da je Mirza prišel k nam. Le popravil bi ga, da uprava še ni finančno močna. Bogati še nismo, a se trudimo. Mirza ima pogodbo še za naslednji sezoni. Pravi, da bi tu rad sklenil kariero, in to si tudi zasluži. Tu je zrasel in postal igralec. Olimpiji da lahko veliko s svojo držo v garderobi in na igrišču, saj vsi vemo, da je bil vedno priljubljen igralec," je ob Begiću povedal direktor kluba Roman Lisac.

Sanona spremljajo tako rekoč vsi ogledniki
Njega še posebej veseli prihod Sanona, 18-letnega nadarjenega Ukrajinca. Kot je dejal, so se zanj zanimali številni evropski klubi, tudi španski velikani, a ga je uspelo dobiti Olimpiji. Dnipru so Ljubljančani plačali odškodnino, pri vsem pa je bila ključna dogovorjena odkupnina za odhod v Ligo NBA, ki je za Olimpijo vseeno zelo ugodna, je zatrdil direktor. "Ko se bo to zgodilo, boste videli, da je to to in da je posel dober. Če uspe, bom tudi nase ponosen," je dejal Lisac.

"Vsi pravijo, da je Sanon v tem trenutku eden najbolj nadarjenih igralcev. Treba pa je poudariti, da je še vedno samo talent, da ne bodo pričakovanja prevelika. Fant je prišel sem, da bo napredoval in bo Olimpija zanj odskočna deska za naprej. Pogodba je štiriletna. Mislim, da je bila ena taka poteza nujna. Verjemite mi, da je pomembna tudi s trženjskega vidika. Olimpija zdaj zopet prihaja na zemljevid, na katerem dolgo ni bila. Po zagotovilih slovenskih oglednikov in številnih, ki jih poznam, je na radarju tako rekoč vseh oglednikov iz Lige NBA. Redno ga spremlja od 15 do 20 klubov iz NBA-ja. To pomeni, da se bodo te ogledniki vrnili v Ljubljano. To bo velika stvar za komunikacijo in prihod naslednjih talentov. Nazadnje so ogledniki sem hodili gledat nasprotne igralce. Kakšnega so tudi v Olimpiji, a večino nasprotne. Upam, da bodo to neki začetek in zagon ter prvi korak v smer, kjer je Olimpija že bila," je dodal.

Bo tudi Erazem Lorbek oblekel dres Olimpije?
Medtem ko bosta Begić in Sanon lahko Olimpijin dres nosila v vseh treh tekmovanjih, pa so v Ljubljani za Ligo ABA in Ligo Nova KBM registrirali tudi Erazma Lorbka. 33-letni in 210 centimetrov visoki Ljubljančan, ki je bil svoj čas najboljši visoki košarkar zunaj Lige NBA, po dolgotrajni poškodbi skuša še zadnjič oživiti kariero. Če ne bo šlo, saj mu koleno dela še veliko težav, se bo pridružil trenerskemu štabu Olimpije. "Erazem ima ogromno željo, a imel je te težave s kolenom. Vemo, da pri fizični pripravljenosti ne gre čez noč in je potrebnega nekaj časa. Vsi vemo, kakšno kariero je Erazem naredil, kaj je osvojil in naredil. Ima ogromno izkušenj. Treniral je z najboljšimi igralci in trenerji v Evropi. Zagotovo nam je v veliko pomoč," je o nekdanjem reprezentančnem soigralcu povedal Begić.

Lisac ne izključuje, da bo Erazem še odigral kakšno tekmo za Olimpijo. Kot pravi, si priložnost zasluži, saj gre za veliko ime, ki je ogromno dal reprezentanci in slovenski košarki nasploh: "Erazem ima željo. Vedno je težka odločitev, kdaj odnehati. Na vsakem treningu je prisoten. Sam dozira, kaj in kako. Krepi fizično pripravo. Vemo, da je velemojster košarke, mora pa v glavi razčistiti. To so težke stvari in ni se lahko vrniti po taki poškodbi. Dela in svetuje našim visokim igralcem. Sodeluje s štabom, saj bi se v prihodnosti rad ukvarjal s trenerstvom. Imamo dober odnos in za klub ni mala stvar, da je tu tako ime, kot je Erazem. Nikomur ne more iti v nos, če je tu in uporablja naše koše in fitnes. Če bo zaigral za nas in odigral tudi kakšno tekmo, pa bo to velika stvar za klub."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
kurt
# 19.01.2018 ob 16:27
Bravo vodstvo :)
zigap
# 19.01.2018 ob 16:27
to erazem!
super_balotelli
# 19.01.2018 ob 18:12
Haha folk nikol ne bo zadovoljen, pa karkol se nardi.
Janezski
# 19.01.2018 ob 16:31
To bi lahko pod Gašperjem tudi pridobili.
REsnica
# 19.01.2018 ob 17:07
dvomim, da bodo te tri okrepitve bistveno pripomogle k uspehu na vseh frontah.... vsekakor pa gre za en korak naprej.

škoda mi je za okorna, ki je delal čudeže s tako ekipo. Se bojim da je Martič prevelik ziheraš. Kdor ne tvega pa težko osvoji kaj več. Tudi mladi Sanon z odhodom okorna ne bo deležen treninga podobnega NBAju ampak bolj Martičeve filozofije.
nejcandrej
# 19.01.2018 ob 19:24
To je skos govoril Gašper Okorn, da rabi več igralcev. Njega so se znebili sedaj pa bodo pripeljali več igralcev. Lahko bi ga obdržali in prav tako pripeljali igralce.
Zlobni genij
# 19.01.2018 ob 18:10
Oba je povozil čas in oba so povozile poškodbe, ampak za današnjo Olimpijo sta še zmeraj veliki okrepitvi, ki lahko veliko pripomoreta k državnemu in pokalnemu naslovu.
weylakuc
# 19.01.2018 ob 18:39
Izjemno pozitivni premiki, bravo vodstvo!

Begič bo lahko precej pripomogel tudi na parketu, mladi Ukrajinec tudi, če ne prej pa v naslednjih sezonah.

Erazem pa, če se sestavi bo super, če ne pa dobrodošel v trenerski štab.
Lesinar
# 19.01.2018 ob 17:01
Erazem Potepuh
BOBERČEK
# 19.01.2018 ob 16:52
Lepe novice gremo Olimpija nazaj na pota stare slave, kar se uspehov tiče:)
timoti
# 19.01.2018 ob 20:08
Ok.

Je pa to zelo nepošteno do Okorna. Pa sem bil zato, da se ga zamenja.
borut-blas
# 19.01.2018 ob 21:46
se strinjam z vsemi ki podpirajo okorna
zdaj so začeloi prihajati igralci, prej pa nič
okorn res nima sreče, poškodbe, nobene podpore pri upravi ...
so rekli da so ga odstavili zaradi zasičenosti
kaj bodo rekli pri novem trenerju ko ga ga bodo odstavili
zaradi razpuščenosti ?
piresica
# 19.01.2018 ob 21:35
Sem malo razočaran nad igro Olimpije . Pri Okornu se je vseeno igrala boljša košarka . Čestitke Primorski in Rebcu .
RAZOČARAN
# 19.01.2018 ob 16:28
No, pol je sedaj nastopil tudi čas, za malo čistko.
darkwader
# 19.01.2018 ob 17:02
S kluba prihajajo zelo spodbudne novice, samo nad novim trenerjem nisem še navdušen, s to ekipo mora obraniti oba naslova, torej pokalnega in državnega, vse ostalo je nesprejemljivo.

V Aba ligi pa to sezono, verjetno ne bodo prišli do tako želenega šestega mesta, škoda.
davison20
# 20.01.2018 ob 18:19
Gandhi1, spet lažeš, si kot tisti Grimsi, večkrat ponoviš laž, da bo postala resnica. Najdi post, kjer sem to napisal, drugače zapri veš kaj
davison20
# 20.01.2018 ob 09:41
Gandhi1, ti maš resno probleme, Erazem ki ne more hoditi in Begić?? Ok Begič za slovensko ligo, istočasno pa pljuvaš po upravi Krke, ki je domov pripeljala Novomeščane. Bolano...
simon-rupsi
# 20.01.2018 ob 02:54
To pa so okrepitve res. S tem ne bodo videli letos naslova.
Gandhi1
# 20.01.2018 ob 01:19
Koncno resen projekt za vse slo basketase, da se ne bo treba zogat v raznih romunijah pa okol, k te v slo noben ne spostuje. Poklon Olimpija, tud Sixt ok na nizjem nivoju.
Krka, Lasko in ostali, ucite se, predvsem kako se vodi klub, ne pa unicuje
friks
# 19.01.2018 ob 21:58
A, egić je prišel vodstvo ocenit? A, je prišal igrat?
moj komentar
# 19.01.2018 ob 20:10
Počasi stvari spet prihajajo na svoje mesto.
Ne bo šlo sicer kar čez noč, a premika se na bolje.
mihamiha23
# 19.01.2018 ob 18:44
a je lahko že nekdo odkrit kaj je ta zgodba z erazmom, ker nihče ne more biti toliko časa poškodovan. pomoje je res večina "napak" v glavi pri njem ampak naj nekdo to razloži
steva cenejac
# 20.01.2018 ob 13:20
Ko smo že pri sramotenju - Krka je edino moštvo tako v SKL kot v 2. ABA ligi, ki se med sezono ni pojačalo. Meni je to odlična politika kluba, da vztraja na tem, kar ima.
ROBI123
# 19.01.2018 ob 23:27
Finančno še niso na nivoju, se je pokazalo danes v Kopru.
Gandhi1
# 20.01.2018 ob 10:05
En tak ki je komaj hodil je tebi domov naslov prinesel da si se potem lahko hvalil po kafanici..se spomnis? Smodisa? Ki so ga tvoji kolegi potem zafrknili in nabrcali na cesto. Ves davison ni vse tko crno belo v basketu, en erazem lorbek je na eni nogi gospod za vse centre v tej ligi. Samo kaj bi jaz tebi govoru o spostovanju, ti ga itak nimas do nobenga, sploh za folk iz lj. Lani si zelu unmu oliverju da si krizno strga, letos bos mogoce to zelu ksnmu nasmu ce bo zanic itd..ne stekas sistema, sam taksen klub, taksni navijaci

Olimpija ma vizijo, bivse igralce, oz tiste ki imajo znanje so privabili v klub, kaj delamo mi? Sramotimo se, igramo na amaterskem nivoju, izogiba se nas pa tudi vsak k je mal bol res basketas
go keith go
# 20.01.2018 ob 13:34
Meni je pa zanimivo kako tule nekateri se vedno zagovarjate Okorna. Ze, ce ste videli kaksen njegov time-out bi vam moralo biti jasno, da je tip popoln blefer. Njegov time-out zgleda takole: "Hey everybody, j*ebem vam mater. P*icka vam materina igrajte kreteni..." in podobno psovanje. Ok. Mogoce nekaj casa se gre s taksnimi neumnostmi, ampak napredka pa od tega ne bo. To je samo kratkorocno (beri za nekaj minut) resevanje situacije znotraj tekme.
Seveda pa ostaja glavni problem Olimpije letos prenatrpan urnik - enostavno imajo prevec tekem, da bi lahko ekipa kaj trenirala in predvsem, da bi lahko igralci, ki to rabijo napredovali. Ni to NBA kjer so v veliki vecini izdelani igralci.
erny1
# 19.01.2018 ob 19:39
Super, tut benzin se je končno z razlogom podražil...:)
Bivši uporabnik
# 19.01.2018 ob 18:46
Sedaj samo še Brezo in Sanija angažirati, pa se bosta zanesljivo reaktivirala tudi Smoki in Jaka.

Pa bo zlata mladinska generacija končala svojo športno pot tako kot si zasluži.
nomenestomen
# 19.01.2018 ob 19:22
Če ne druzga dres od begiča bi pa kupo
Predrabluc
# 19.01.2018 ob 17:48
Odlagališče?
alojzr2
# 19.01.2018 ob 17:16
Begić: Končno ima Olimpija strokovno in finančno močno upravo

Prevod: Obljubili so mi zastonj bencin, dokler igram za njih.
boskid
# 19.01.2018 ob 18:10
Takšna ekipa ni ravno perspektivna. Bolj krpanka - mašijo luknje ki vedno znova nastajajo.
Mode
# 19.01.2018 ob 19:45
Erazem, ce beres se mi oglasi...ti dam za frizerja...skrtuh
NoriGoban
# 19.01.2018 ob 19:25
Cilji so predzadnje mesto v ABA ligi in predzadnje mesto v ligi prvakov! Jaki cilji!
NoriGoban
# 19.01.2018 ob 19:21
Upravo ze upravo! Kaj pa kvaliteto! Da ne morejo premagat enega Estudiantesa doma je sramota! Nihce ne pricakuje zmage nad Realom ali Barco! Ampak Estudiantes! C'mon!
Bitch Paul
# 19.01.2018 ob 17:45
Janezski
# 19.01.2018 ob 16:32
Kdo in zakaj je Martića nastavil?
Iz prenosov sporttv se ve, da ni ravno strokovnjak.
politik kritik
# 19.01.2018 ob 16:32
Begić: Končno ima Olimpija strokovno in finančno močno upravo

hahahahaha

se pravi v stilu še letos pa naslednjih 30 let sanacija, pol pa štartamo zares. Drugače pa, dokler je lisac notri kruha ne bo, tut to, da državni Petrol not pere denar nebo nič pripomoglo, da bo kaj boljše.
Jadranska liga
Državno prvenstvo v košarki
link
Petrol Olimpija dobila derbi s Krko
25
17. marec 2018 ob 21:57 Košarkarji Petrola Olimpije so v Ligi za prvaka zmagali še tretjič zapored, potem ko so v derbiju 3. kroga premagali Krko s 77:70. Novomeščani so izgubili prvič v drugem delu.
Več novic ...
Evropski pokali v košarki
link
Mrk zmajev v zadnji četrtini, upanja za Evropo ni več
35
30. januar 2018 ob 23:11 Košarkarji Petrola Olimpije so na zadnji domači tekmi v Fibini Ligi prvakov, odigrali so jo v Tivoliju, morali priznati premoč grškemu AEK-u (71:80).
Več novic ...
Kazalo