Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

S slovenskimi prvaki je podpisal dvoletno pogodbo, se bo pa klubu pridružil šele prihodnjo sezono, saj bo letošnjo sklenil na posoji v Črni gori pri ABA-ligašu Mornarju. Cedevita Olimpija je sicer ravno v Srbiji, kjer je v Ligi ABA v ponedeljek ugnala Mego, v četrtek pa jo čaka v Čačku še dvoboj z Borcem.

Izredno veseli smo, da nam je v vrste Cedevite Olimpije uspelo pripeljati enega od največjih talentov slovenske košarke, ki bo v prihodnosti skupaj z našimi preostalimi mladimi igralci tvoril jedro naše članske ekipe. Ker pa je naša ekipa že sestavljena in smo trenutno v delikatni fazi tekmovalne sezone, smo skupaj z Gregorjem in njegovim agentom sprejeli odločitev, da bo sezono 2022/23 kot posojeni igralec zaključil v dresu Mornarja iz Bara. Razumeti moramo, da Gregor potrebuje minute za igro, saj je bil s parketa zaradi poškodbe in napornega ritma tekem Partizana odsoten kar nekaj časa. Z navdušenjem bomo spremljali njegov napredek, hkrati pa komaj čakamo, da se nam v prihodnji sezoni pridruži v Ljubljani.

Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije

Krčan, ki je najmlajši debitant v dresu slovenske reprezentance, je bil v pogovorih s Cedevito Olimpijo že pred lansko sezono, preden je nato odšel v Partizan. Pred podpisom s črno-belimi je bil prav tako v Srbiji, kjer se je izkazal pri Dynamicu. V klubu iz predela srbske prestolnice Dorćol je bil nekaj časa celo najboljši strelec državnega prvenstva.

V Dynamicu je igral pod taktirko Mira Alilovića, ki je zdaj pomočnik pri Cedeviti Olimpiji. V Srbijo se je Glas preselil iz nekdanjega slovenskega prvaka, Kopra Primorske, kjer pa je sodeloval s trenerjem zmajev Jurico Golemcem. Z nekaterimi novimi soigralci v Ljubljani se je spoznal v reprezentanci, je pa vrstnik Roka Radovića, s katerim sta bila vrsto let nosilca slovenskih mlajših selekcij.

197 centimetrov visoki igralec, ki velja za odličnega strelca z razdalje, je eden najobetavnejših slovenskih košarkarjev zadnjih let. Poleti je sodeloval tudi na pripravah članske izbrane vrste pred EuroBasketom, ki pa jih je moral izpustiti zaradi težav s hrbtom. Poškodovan se je vrnil k Partizanu, kjer pa je letos, ko je klub po osmih letih znova zaigral v Evroligi, konkurenca izjemna in si mu mesta v rotaciji slovitega Željka Obradovića ni uspelo izboriti.

V tej sezoni je dočakal priložnost le na štirih tekmah Lige ABA in eni Evrolige, je pa lani odigral 12 srečanj v Evropskem pokalu, kjer je bilo njegovo povprečje dobrih pet točk, redno pa je igral tudi v jadranskem tekmovanju, kjer je dajal malce več kot štiri točke na tekmo.