Foto:
Foto:
Saša Vujačič ostaja Jezernik

Finalisti zadnje sezone Lige NBA so odličnemu branilcu očitno pravočasno ponudili boljšo ponudbo, saj je Vujačič "grozil", da bo šel po poti številnih evropskih košarkarjev, ki so to poletje zapustili NBA in se vrnili v Evropo. Eden takšnih je Boštjan Nachbar, ki je okrepil moskovski Dinamo. Prav Dinamo naj bi bil najbolj zagret za Vujačiča.

Želja uslišana: pet milijonov na sezono
V lanski sezoni je 24-letni Vujačič zaslužil 1,76 milijona dolarjev. Lakersi so mu najprej ponudili novo pogodbo, vredno 2,6 milijona dolarjev letno. Glede na odlične igre v zadnji sezoni je bilo to kar malo ponižujoče, zato je Mariborčan okleval in se pogajal tudi z Rusi. Taktika se je izplačala in želja, da bi dobil pet milijonov dolarjev letno, je bila uslišana.

Turiaf pri Golden Statu dobil mnogo več
"Saša ostaja pri Lakersih in bo naslednjo sezono igral eno ključnih vlog v boju za naslov prvaka," je povedal agent Rob Pelinka, ki se je z vodstvom Lakersov pogajal več tednov. Očitno jih je odhod Ronnyja Turiafa k Golden Statu spametoval. Turiafu so namreč ponujali le milijon dolarjev za novo sezono, kar je izkoristil Golden State in ga speljal s štiriletno pogodbo v višini 17 milijonov dolarjev.

Zablestel v zadnji sezoni
Vujačiča so Lakersi leta 2004 izbrali kot 27. na naboru. V zadnji sezoni (četrta v Ligi NBA zanj), je imel v rednem delu povprečje 8,8 točke (ob 45,5-odstotnem metu iz igre), v končnici pa je povprečno dosegal po 8,1 točke (39,9-odstoten met). Navijači v Staples Centru so bili navdušeni zlasti zaradi njegovih trojk. Slovenski ljubitelji košarke mu očitajo, da ne želi igrati za reprezentanco.



T. O.

Saša Vujačič ostaja Jezernik