Luka Dončić in Kyrie Irving sta skupaj na parketu prinesla le tri zmage Dallasu na enajstih tekmah. Foto: Reuters
Luka Dončić in Kyrie Irving sta skupaj na parketu prinesla le tri zmage Dallasu na enajstih tekmah. Foto: Reuters

Dallas je po dveh nepričakovanih porazih proti skromnemu Charlottu padel tri tekme pod 50-odstotni izkupiček (36:39), kar se mu ni zgodilo vse od 8. februarja 2021. Takrat so Mavericksi izvlekli končnico, letos, kot vse kaže, je ne bodo.

Sorodna novica Nova boleča zaušnica Dallasu na uvodu ključne turneje po Vzhodu

Poraza proti odpisanim Sršenom sta neopravičljiva. Mavericksi so prvič po 9. decembru zaigrali v popolni postavi proti ekipi, ki je bila brez štirih pomembnih igralcev v rotaciji.

Charlotte je v obrambi večkrat podvajal Dončića, ki je kljub slabi uvodni četrtini tekmo končal s 40 točkami in 12 skoki. Namesto da bi v takih okoliščinah v ospredje stopili tudi drugi košarkarji, se je spet ustavilo. Irving, osemkratni udeleženec tekme All Star, je imel met iz igre po treh četrtinah le 2:10. Ključno tekmo sezone je končal z 18 točkami ob metu 5:15. Preostali trije člani prve peterke so skupaj vknjižili le pet točk!

Dallasov potop po prihodu Irvinga

Odkar se je Irving pridružil Dallasu, imajo Mavericksi izkupiček 5:13. Več porazov v tem obdobju je v Ligi NBA zbral le Detroit (16). Irving je na dveh tekmah proti Charlottu iz igre metal 11:31 (35 %), od tega 3/14 (21 %) za tri točke. Ko sta Dončić in Irving igrala skupaj, je Dallas dobil le tri od enajstih tekem.

Dallas je v nedeljski matineji spet razkazoval luknjičasto obrambo in težave v skoku. Hornetsi, najslabše napadalno moštvo lige, so s pridom izkoriščali odprte trojke. Gordona Hayward (22 točk) je bil spet videti kot igralec tekem All Star.

Neugoden razpored ne vliva upanja

Vse glasnejši so tudi protesti navijačev proti trenerju Jasonu Kiddu, ki je lani popeljal ekipo do finala Zahodne konference, letos pa samo za vstop v končnico na zadnjih sedmih tekmah rednega dela potrebujejo mali čudež.

Že v noči na torek Dallas gostuje pri Indiani, ki je v podobnem položaju v boju za končnico na Vzhodu. Pacerse vodi nekdanji trener Dallasa Rick Carlisle, ki bo tako imel še dodatno motivacijo.

Mavericksi bodo za nameček še brez Dončića, ki mora odslužiti kazen zaradi 16 tehničnih napak v sezoni. Sledijo gostovanja v Philadelphii, Miamiju in Atlanti. Vse kaže, da se bo sezona za Dallas končala že 9. aprila, ko bodo odigrane zadnje tekme rednega dela.