Se bo DeAndre Jordan, ki navdušuje z atraktivnimi zabijanji, v Dallasu pridružil Luki Dončiću? Foto: Reuters
Se bo DeAndre Jordan, ki navdušuje z atraktivnimi zabijanji, v Dallasu pridružil Luki Dončiću? Foto: Reuters

29-letni in 211 centimetrov visoki košarkar Los Angeles Clippersov je bil pred tremi leti že pred dogovorom s teksaškimi Telički. Kot poroča ESPN, sta zdaj obe strani zainteresirani za sodelovanje. Mavericksi želijo na vsak način pridobiti Jordana, tudi košarkar je naklonjen selitvi v zasedbo z Dirkom Nowitzkim in Dončićem, za katerega so Atlanti po naboru prepustili Traeja Younga in izbor prve runde naslednje leto, na čelu. Clippersi so medtem sicer že pripeljali novega centra, saj so za Austina Riversa iz Washingtona dobili Poljaka Marcina Gortata.

Dallas je pripravljen na zamenjavo s Clippersi – v nasprotno smer bi zagotovo potoval Wesley Matthews z zelo visoko pogodbo –, če bo Jordan, nosilec olimpijskega zlata iz Ria, prost igralec, pa bo teksaška franšiza naredila vse, da podpiše pogodbo z njimi. Mavericksi imajo sicer veliko t. i. salary-capa, dodaten prostor za plače pa bi lahko bil tudi dogovor z Nowitzkim za nižjo pogodbo. Zanimivi imeni sta še DeMarcus Cousins iz New Orleansa in Clint Capela iz Houstona, a naj bi mu Rocketsi zagotovo izenačili Dallasovo ponudbo. Medtem je Dallas objavil ekipo za poletno ligo, v kateri je tudi Dončić. V postavi je tudi Dennis Smith, ki se je lani izkazal v svoji prvi sezoni v NBA in s katerim naj bi Luka tvoril udarno branilsko navezo.

Sicer pa se obeta izjemno zanimivo poletje na NBA-tržnici. LeBron James, Paul George in Kawhi Leonard so najbolj zveneča imena na njej. San Antonio se sicer po pisanju ESPN-ja z različnimi klubi že dogovarja za menjavo za MVP-ja finala 2014. Med njimi sta glavna Boston Celtics in Los Angeles Lakers, kjer gradijo novo zvezdniško zasedbo.