Luka Dončić, prvi kandidat za najboljšega novinca sezone, je s povprečjem 20,6 točke na tekmo trenutno 27. najboljši strelec sezone. Foto: Reuters
Luka Dončić, prvi kandidat za najboljšega novinca sezone, je s povprečjem 20,6 točke na tekmo trenutno 27. najboljši strelec sezone. Foto: Reuters

Milwaukee, najboljša ekipa letošnje sezone v Ligi NBA, je s 107:122 zmagal v Dallasu. Luki Dončiću ni nič pomenilo, da je bil z 20 točkami najboljši strelec gostiteljev. "Slaba tekma. Gremo naprej k naslednji čez dva dneva," je Dončić povedal Franciju Pavšerju z Radia Slovenija. V nedeljo ob 21.00 po slovenskem času bo Dallas igral s Portlandom.

Pri Milwaukeeju je Grk Giannis Antetokounmpo spet dokazal, da je ob Jamesu Hardnu glavni kandidat za najkoristnejšega igralca rednega dela. To mu priznava tudi Dončić. "Je izjemen igralec, težko je igrati proti takšnemu košarkarju. Zelo visok je, zna metati za tri, veliko ne moreš narediti."

Na vprašanje grškega novinarja, kako komentira, da je Dončić že med igranjem za Real na Antetokounmpa naredil velik vtis, je slovenski košarkarski genij odgovoril: "Zelo veliko mi to pomeni. Kot sem rekel, Giannis je izjemen igralec, to sezono prvi ali drugi najboljši v ligi. Res cenim takšno pohvalo."

Mejrija bo najbolj pogrešal
Dončić pravi, da iz časov Reala najbolj pogreša soigralce, ki pa jih zdaj menja še hitreje. Dallas je v zadnjem tednu pripeljal šest novih košarkarjev! Med tistimi, ki so odšli, bo Dončić verjetno najbolj pogrešal Tunizijca Salaha Mejrija: "Mislim, da ne bi bil igralec, kot sem zdaj, če ga ne bi bilo v Dallasu. Sploh v prvih dneh mi je zelo pomagal. Vedno sva se pogovarjala, družila sva se tudi zunaj terena."

32-letni Mejri je bil med letoma 2013 in 2015 pri Realu in takrat sta z Dončićem spletla prijateljske vezi. Ker so v zadnjih dneh iz Dallasa odšli številni nosilci igre, bo ekipa potrebovala nekaj časa, da se uigra. Dončić: "Težko je. Štirje košarkarji so odšli, s katerimi sem bil ves čas na parketu. Moram se prilagoditi."

Nasmeh med igro vseeno ostaja. Na vprašanje, ali se zdaj smeji več, kot se je v Evroligi, je odgovoril: "Ne. Smejal sem se takrat, smejem se zdaj v NBA-ju. V užitek mi je igrati košarko."

Tekma zvezd? "To je nekaj posebnega. Upal sem, da bom že letos igral, zdaj bo treba še bolj trdo trenirati, da bom zraven naslednje leto."