Miha Lapornik bo naslednjo sezono igral v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Lapornik bo naslednjo sezono igral v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

"Rad bi se zahvalil vsem v Laškem, tako upravi, strokovnemu vodstvu kot tudi navijačem, da ste mi dali vse znanje in podporo. Obenem sem hvaležen, da mi je KK Zlatorog omogočil, da grem korak naprej v karieri in da zaigram tudi v tekmovanjih, o katerih sem sanjal od malih nog," je čustveno dejal Lapornik, ki je v teh dneh na reprezentančnih pripravah v Kranjski Gori.

V pretekli sezoni se je z Laščani prebil do četrtfinala Lige Telemach, kjer pa je bil z 2:0 v zmagah boljši poznejši prvak Tajfun. Na 32 tekmah je Lapornik v povprečju dosegal 13,5 točke in 2,3 skoka na srečanje.
"Prihod Mihe Lapornika v našo ekipo pomeni, da zaključujemo kadrovanje na položaju branilca strelca za prihajajočo sezono. Veseli me, da smo ta položaj zapolnili s tremi različnimi domačimi igralci Mesičkom, Hrovatom in Lapornikom. Miha je izraziti strelec, ki se je v tem elementu že dokazal. Skupaj pa se zavedamo, da bo moral napredovati še v ostalih prvinah. Miha je od samega začetka pokazal veliko željo po prihodu v Union Olimpijo, kar me zelo veseli in prepričan sem, da je pred njim svetla košarkarska prihodnost," je dodal trener Gašper Potočnik.