Klemen Prepelič si je z dobrimi igrami priigral odmeven prestop k Real Madridu. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Prepelič si je z dobrimi igrami priigral odmeven prestop k Real Madridu. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksej Nikolić je branil barve Slovenije na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za SP, na katerih sta bili boljši Španija in Črna gora. Foto: www.alesfevzer.com

Bistričan je s kraljevim klubom, pri katerem je v zadnji sezoni blestel Luka Dončić, podpisal dvoletno pogodbo. Nazadnje je bil 25-letni branilec član Levalloisa, za katerega je v francoski ligi dosegal skoraj 16 točk na tekmo. Klub je zasedel deseto mesto. V Evropskem pokalu je Levallois izpadel po rednem delu, Prepelič pa je v povprečju prav tako dajal po nekaj manj kot 16 točk. Izkazal se je tudi septembra na EuroBasketu, kjer je bil tretji slovenski strelec z nekaj manj kot 14 točkami na tekmo.

Petrol Olimpija je podaljšala pogodbo z Erjonom Kastratijem. 23-letni košarkar je reprezentant Kosova, ima pa tudi slovensko državljanstvo. V Ljubljani bo igral še dve leti.

Pred prihodom v Levallois je eno sezono branil barve Limogesa, pred tem pa je bil član nemškega Oldenburga, turškega Banvita, v Sloveniji pa je igral za Olimpijo, Helios in Maribor Branik. Prepeliča se je z aktualnim evropskim in španskim prvakom povezovalo že nekaj časa. Zanj naj bi se kraljevi klub ogrel že med sezono, po končani pa je bilo jasno, da bo prestop izveden. Zdaj je košarkar v španski prestolnici opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo.

Za kraljevi klub sta zadnjo sezono igrala dva slovenska reprezentanta, Dončić in Anthony Randolph. Medtem ko je mladenič, ki je postal MVP rednega dela in Final Foura Evrolige ter španskega prvenstva, odšel v NBA k Dallasu, pa so z Američanom s slovenskim potnim listom prekinili sodelovanje, saj z njegovimi igrami niso bili zadovoljni.

Bo Nikolić odšel k Partizanu?
Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je bil velika želja Petrola Olimpije, vendar pa naj bi bil 23-letni organizator igre pred prestopom k beograjskemu Partizanu. Direktor zmajev Roman Lisac je večkrat poudaril, da želi v zeleno-belem dresu videti Nikolića. Napovedal je, da bo Postojnčan ob morebitnem prihodu prvi 'play' državnih prvakov in mu posredno obljubil tudi zajetno minutažo, ki jo košarkar po treh letih v Broseju, kjer se na najvišji ravni ni naigral, nedvomno potrebuje. Po sezoni je z Bavarci prekinil pogodbo.

Vendarle pa, kot kaže, Nikolića v Ljubljano ne bo. Mladenič, ki je lani odigral pomembno vlogo pri slavju na EP-ju, bo po poročanju srbskih medijev okrepil Partizan. Beograjski velikan se je ogrel zanj, prestop pa naj bi bil blizu realizacije. Nikolić je zadnje tri leta igral v Bambergu, kjer se je preizkusil tudi v Evroligi, a konkretne minutaže ni dobil. Pred tem se je kalil v Sarajevu pri Sparsu. Partizan se dogovarja tudi z ameriškim organizatorjem igre Marcusom Paigom, ki je že odigral pet tekem v Ligi NBA.